Latest Posts

Alpine nu își cunoaște adevăratul potențial după un weekend cu probleme în Bahrain

Vizualizări: 16949

Otmar Szafnauer spune că echipa sa, Alpine, încă nu știe cât de competitivă este mașina de Formula 1 din 2023, după ce ambii piloți au văzut cum weekendul Marelui Premiu al Bahrainului ia o întorsătură nedorită.

Ritmul noului monopost Alpine a fost unul dintre principalele semne de întrebare după testele din pre-sezon, în care A523 nu a înregistrat timpi rapizi pe cele mai moi compoziții Pirelli. Dar weekendul de cursă a dezvăluit doar o idee despre adevăratul loc al Alpine în ierarhie, deoarece atât Esteban Ocon, cât și Pierre Gasly au avut probleme.

Ocon s-a calificat al nouălea, dar apoi s-a confruntat cu trei penalizări de timp în cursă, iar apoi a ales să se retragă. Gasly a pornit ultimul după ce a făcut o greșeală în Q1 cu un set-up agresiv, dar apoi a excelat în cursă, urcând în clasament până pe locul nouă.

Ritmul de calificare al lui Ocon și revenirea lui Gasly în ziua cursei au scos în evidență potențialul Alpine, dar directorul echipei, Otmar Szafnauer, este încă în necunoștință de cauză cu privire la ceea ce poate realiza atunci când execută un weekend curat.

“Încă nu îi cunoaștem adevăratul ritm din cauza unor lucruri operaționale care s-au întâmplat în cursă. Esteban a avut toate problemele sale despre care am vorbit, Pierre a fost blocat pe locul 19 în startul cursei.”

Alpine nu își cunoaște adevăratul potențial după un weekend cu probleme în Bahrain

“Mă uit la timpii pe tur și, dacă te uiți vreodată la o cursă între cei din față și cei din spate, [în aceeași mașină] poți fi cu două secunde pe tur diferit doar din cauza locului în care concurezi. Așadar, încă nu știu unde ne situăm doar pentru că suntem în afara poziției cu o mașină, iar cealaltă mașină a avut problemele despre care am vorbit. Nu cred că suntem departe”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ultimul stint puternic al lui Gasly pe pneurile soft, în care aproape că l-a prins în fața sa pe Valtteri Bottas de la Alfa Romeo, a sugerat că Alpine a fost a cincea cea mai rapidă mașină din Bahrain.

După ce a fost devansată de Aston Martin în comparație cu anul trecut, Szafnauer spune că principalul său obiectiv este să îi “depășească” pe aceștia, deoarece încă urmărește să se agațe de locul patru. Dar, chiar și pe termen scurt, el este încrezător că echipa din Enstone va obține “multe puncte” și va reuși să își realizeze obiectivul prin constanță.

Alpine nu își cunoaște adevăratul potențial după un weekend cu probleme în Bahrain

“Cred că eram la aproximativ 16 secunde în spatele lui Bottas în acel moment și l-am prins, dar nu am putut să-l depășim în cele din urmă. Deci cred că acel stint a funcționat bine”, a declarat Szafnauer.

“Privind din punct de vedere optimist și spunând că dacă Pierre ar fi pornit al nouălea, l-am fi bătut cu siguranță pe Bottas. Cât de aproape am fi fost de Mercedes și cred că de [Lance] Stroll? Au fost cu 16 secunde în fața noastră, trebuie să ne uităm. Acum trebuie doar să îi depășim ca să putem închide un decalaj față de acei tipi pe care vrem să îi batem.”

“Esteban a fost în afara poziției (acel pătrățel de marcare) la start, va învăța din asta. Din punct de vedere operațional, ne putem aștepta să avem curse fără probleme, fără probleme. Și dacă asta se întâmplă, Pierre se califică acolo unde poate să se califice și îi avem pe amândoi în primele 10 poziții, atunci cred că vom obține multe puncte și apoi ne vom lupta pentru locul patru. Aston Martin și Mercedes pleacă însă cu un avantaj important.”

Piloți

  • Mai multe știri despre Campionatului Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss