GP24 Media

LATEST POSTS

Alpine îl anunță pe Szafnauer ca noul director de echipă de F1

Alpine
Vizualizări: 12100

Alpine a confirmat în sfârșit că fostul șef de la Aston Martin, Otmar Szafnauer, i se va alătura ca director de echipă.

Așa cum a fost prezis anul trecut, Szafnauer a fost atras de Alpine, deoarece echipa din Enstone își propune să urce pe grilă. Nu a fost finalizată nicio dată de start, dar se speră că va fi la locul lui pentru începutul sezonului în Bahrain. Szafnauer va lucra alături de nou-numitul Bruno Famin, care a fost numit director executiv al operațiunilor de motoare Viry de la Renault. Francezul se alătură de la FIA.

În condițiile în care CEO-ul Laurent Rossi a fost deschis că dorea o restructurare la vârf, Alpine s-a îndepărtat de un sistem triumvirat anterior și va avea acum o structură mai standard, cu un șef de echipă desemnat. Între timp, directorul de curse David Brivio a fost mutat într-un nou rol de director al proiectelor de extindere a curselor și va supraveghea dezvoltarea talentului tinerilor piloți și va analiza implicarea Alpine în alte categorii de curse.

Vorbind despre semnături, Rossi a spus că sosirea lui Szafnauer și Famin va oferi un nou impuls echipei, deoarece se pare că va provoca victorii și titlul până la sfârșitul acestei ere actuale a regulilor. „Cu Otmar și Bruno alăturându-se echipei, trecem la un nou nivel pentru 2022”, a spus Rossi. „Otmar va aduce experiența sa unică în sporturile cu motor și dorința sa fără compromis de a câștiga, în timp ce istoricul dovedit al lui Bruno în tehnologiile de construcție care fac diferența în competiție și transferul lor ulterior către mașinile rutiere este esențial pentru proiectul nostru ca echipă sportivă și ca marcă.

„În ultimul an, am văzut talentul lui Davide de a identifica cei mai buni dintre oameni și de a-i face să performeze cât de bine pot. Sunt încântat să folosesc această abilitate unică în toate activitățile Alpine existente și pe cele noi pe care tocmai începem să le explorăm. „Trupa noastră de concurenți este completă și gata să aducă echipa spre obiectivele sale ambițioase în 2022.”

Otmar Szafnauer

Szafnauer și-a câștigat o bună reputație în urma unei perioade îndelungate de succes recent la organizația Force India/Racing Point/Aston Martin, care a depășit în mod regulat greutatea sa și a câștigat la Marele Premiu Sakhir 2020. Americanul nu are nicio îndoială că Alpine are ingredientele necesare pentru a trece în fruntea grilei. „Sunt încântat să mă alătur echipei BWT Alpine F1 și gata să lucrez cu toată lumea pentru a îndeplini provocarea noastră: să aducem echipa să lupte pentru campionat în următoarele 100 de curse”, a spus el.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Atenția mea este concentrată pe pregătirea pentru începutul sezonului în Bahrain. Fiind unul dintre cei trei producători de mașini implicați în Formula 1, Alpine este complet înarmată pentru a-și atinge ambiția, abia aștept să încep călătoria!” Famin, care a fost cel mai recent secretar general adjunct pentru sport la FIA, a fost cel mai cunoscut implicat în conducerea programului tehnic pentru proiectul de succes al lui Peugeot, Le Mans.

Brivio s-a alăturat echipei anul trecut, după o carieră îndelungată în MotoGP, și a fost legat de o potențială revenire la competiția pe două roți. Cu toate acestea, el spune că este entuziasmat de noul său rol care îl îndepărtează de implicarea de zi cu zi în echipa de F1. „Grupul de curse Alpine este cheia performanței sale pe termen lung și sunt încântat să pot contribui la ambiția interesantă de a forma o nouă cultură în curse, care este responsabilă și incluzivă”, a spus el. „Formula 1 este un flagship, dar trebuie să ne dezvoltăm ambiția în noi teritorii și sunt gata să-l susțin pe Laurent Rossi în acest scop”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES