Latest Posts

Alpine F1: Sancțiunea lui Alonso la Miami este „greu de acceptat”

Vizualizări: 11863

Alpine consideră că ar fi argumentat cu succes împotriva penalizării lui Fernando Alonso după cursa de la Miami, care l-a costat atât pe el, cât și echipa, două puncte în campionatele respective, calificând decizia drept „greu de acceptat”.

Fernando Alonso a terminat al optulea pe circuit în Marele Premiu de la Miami, coborând pe locul nouă după ce a primit o penalizare de cinci secunde în timpul cursei pentru că a provocat o coliziune cu pilotul echipei AlphaTauri, Pierre Gasly. Dar dublul campion mondial a ieșit din puncte când a primit o a doua penalizare de cinci secunde din partea comisarilor FIA pentru părăsirea pistei și obținerea unui avantaj.

În turul 53, Fernando Alonso a tăiat șicana de la virajul 14, ceea ce i-a permis să se distanțeze și mai mult de Mick Schumacher și să iasă din raza de acțiune a DRS-ului pilotului echipei Haas F1. S-a considerat că a obținut un avantaj de durată, ceea ce a dus la aplicarea penalizării.

Alonso, Miami

Într-o declarație emisă miercuri pe rețelele de socializare de către echipa Alpine F1, directorul general Laurent Rossi a criticat decizia, susținând că Fernando Alonso i-a dat înapoi timpul lui Michael Schumacher în același tur și că echipa nu a avut ocazia să clarifice acest lucru.

„O penalizare dezamăgitoare după cursă pentru Fernando Alonso, pentru că a părăsit pista și a obținut un avantaj, înseamnă că cele șase puncte pe care le aveam la steagul cu carouri s-au transformat în patru puncte și ne-a costat o dublă clasare în puncte meritată”, a declarat Rossi. „Aceasta este cu siguranță dificil de acceptat, deoarece Fernando a restituit timpul în timpul turului și nu am putut prezenta dovezi pentru a clarifica situația particulară înainte de a fi emisă penalizarea”.

„Cu posibilitatea de a explica, suntem foarte încrezători că Fernando Alonso și-ar fi păstrat locul nouă. Vom merge din nou weekendul viitor în Spania, unde suntem hotărâți să punem cap la cap un weekend de cursă mult mai alunecos și, mai corect, și să demonstrăm potențialul real al pachetului nostru”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Alonso, Miami

Sancțiunile de timp de acest tip nu pot fi contestate și nici nu se emite vreo somație pentru a permite echipei sau pilotului să își argumenteze cazul, lăsând la latitudinea comisarilor să decidă în această privință. Sancțiunea lui Fernando Alonso l-a urcat pe Alex Albon, pilotul echipei Williams, pe locul nouă, precum și pe Lance Stroll pe locul 10, cu doar o zecime de secundă în clasamentul final.

Aceasta a marcat a patra cursă consecutivă în care Fernando Alonso nu a obținut niciun punct. Spaniolul și-a deplâns deja ghinionul de până acum în acest an, spunând după cursa de la Miami că nu a existat „niciun cadou” și „încă nu am avut puncte norocoase, dar sperăm că într-o zi va veni”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss