Latest Posts

Alpine: Distanțe mai mari între curse la începutul sezonului de Formula 1 ar putea fi “o cale de urmat”

Vizualizări: 22678

Formula 1 ar trebui să ia în considerare repetarea în mod deliberat a pauzei timpurii și neintenționate de patru săptămâni între marile premii din sezonul 2023 în calendarele viitoare, potrivit șefului echipei Alpine.

Prăbușirea planurilor optimiste de a reintroduce Marele Premiu al Chinei de Formula 1 pentru prima dată din 2019 a creat un interval prelungit între rundele din Australia și Azerbaidjan.

De obicei, o fereastră la fel de considerabilă între curse, care a permis unei mari părți a paddock-ului să își ia timp liber, este rezervată pentru pauza tradițională de vară din august.

Dar cum calendarul a crescut la un număr record de 23 de curse pentru acest an, cu planuri de a adăuga sesiuni suplimentare de calificare pentru weekend-urile de curse de sprint, șefii de echipe consideră că organizatorii campionatului ar trebui să caute să repete timpul de repaus pentru a ajuta la susținerea forței de muncă.

Alpine: Distanțe mai mari între curse la începutul sezonului de Formula 1 ar putea fi "o cale de urmat"

Szafnauer consideră că aceasta ar putea fi “o cale de urmat” pentru F1, spunând: “Această pauză, deși nu a fost planificată, într-un calendar care are 23 de curse și o mulțime de curse consecutive și triple, este bine să ai o pauză de trei săptămâni acum, o pauză de trei săptămâni în august și o pauză de Crăciun.

“Poate că, dacă este doar așa, din noroc, că vom dobândi cunoștințele [de la proba neplanificată din 2023], poate că este bine să o facem în acest fel.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Poate că ar trebui să fie proiectată și în viitor. Știu că sezonul tocmai a început, dar nu este vorba doar despre începutul sezonului, deoarece mulți oameni au muncit din greu în timpul iernii, au pregătit mașina pentru teste, apoi au venit cursele, iar pauza de acum îi ajută să se relaxeze înainte de perioada europeană.

“Și apoi, în august, ai o altă pauză. Ar putea fi o cale de urmat”.

Șeful echipei Haas, Guenther Steiner, a recunoscut că programul perturbat nu a alterat planurile echipei sale de a introduce îmbunătățiri ale mașinii, al căror calendar a fost decis de mult timp.

Alpine: Distanțe mai mari între curse la începutul sezonului de Formula 1 ar putea fi "o cale de urmat"

Cu toate acestea, el s-a făcut ecoul comentariilor lui Szafnauer, care a spus că acest interludiu va permite personalului echipei să se reîncarce înainte de perioada de pauză de vară, în mare parte europeană, care urmează după GP-ul Belgiei din 30 iulie.

Steiner a spus: “Planul nostru de dezvoltare este stabilit înainte și această pauză nu face o diferență reală, deoarece echipa de curse nu lucrează la dezvoltările mașinii.

“Există o oportunitate de a ne odihni puțin, deoarece restul sezonului va fi dificil.

“Le-am spus băieților: “Luați-o ușor în aceste trei săptămâni, nu faceți nimic din ceea ce nu aș face eu”.

“Evoluția este în curs de desfășurare. A fost planificat încă de anul trecut, ceea ce facem, dar, evident, ajută când nu trebuie să o aduci în China. Dacă aveai ceva planificat pentru China, ai ceva mai mult timp pentru a-l îmbunătăți și pentru a fi mai bine pregătit, de asemenea cu date după primele curse.

“Dar principalul lucru este că băieții ar trebui să se relaxeze puțin pentru a fi pregătiți pentru partea grea a sezonului.”

Alpine: Distanțe mai mari între curse la începutul sezonului de Formula 1 ar putea fi "o cale de urmat"

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: GP24 Media/Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss