Latest Posts

Alpine, analiză amară a realității: Nu există nicio magie

Vizualizări: 30789

Alpine se pierde în experimente în Bahrain. Esteban Ocon și Pierre Gasly, ultimii în calificări. Piloții francezi prinși cu realitatea și în alertă.

Alpine au început cu stângul noul sezon vineri, în prima sesiune de calificări din Formula 1 din 2024, în Bahrain. După sesiuni de antrenamente slabe, temerile echipei franceze s-au adeverit în calificările pentru primul Mare Premiu al anului. Esteban Ocon și Pierre Gasly nu au avut nicio șansă atunci când nu s-au calificat în Q1 și se vor alinia împreună la coada grilei de start sâmbătă. Nu doar pozițiile, ci și decalajul mare față de concurență trag un semnal de alarmă pentru echipa albastră.

“Am experimentat în fiecare sesiune și am încercat să găsesc un truc magic care să deblocheze cumva potențialul, dar până acum nu l-am găsit”, a declarat Gasly, care a fost învins la limită de coechipierul său. În cele din urmă, i-a lipsit trei zecimi de secundă pentru a ajunge în Q2, față de una și jumătate pentru Ocon. Diferența față de pole position-ul campionului mondial Max Verstappen a fost în cele din urmă de peste o secundă și jumătate.

Decăderea sportivă nu a fost o surpriză. Cu toate acestea, problemele erau deja evidente înainte de weekendul de cursă, în care călăreții alpini au fost mereu în coada plutonului în treninguri. “După teste, aveam deja o idee despre unde vom fi. Desigur, nu eram siguri, dar realitatea de astăzi este că suntem”, spune Ocon. Impresiile piloților cu privire la experiența de condus în noul Alpine A524 diferă.

Ocon nu a găsit echilibrul problematic. “Pot simți imperfecțiunile, desigur, și din exterior te-ai putea aștepta să se conducă îngrozitor, dar nu este cazul”, afirmă el. Pe de altă parte, Gasly se luptă cu manevrabilitatea: “În acest moment, nu prea pot să am puntea față acolo unde vreau în mașină. Nu obțin rotația pe care o vreau”.

În plus, Gasly nu s-a simțit sfătuit în mod optim de postul său de comandă în momentul crucial din Q1. “La ultima cursă din Q1, nu am avut traficul sub control. Eram ultima mașină din coadă și a trebuit să forțez foarte tare în outlap pentru a reuși să trec linia de sosire. Cred că am fi putut avea o șansă la Q2, dar, în general, este evident că suntem departe de locul unde ne dorim să fim”, explică el.

Alpine

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Piloții Alpine speră la un ritm de cursă în Bahrain

Pentru tânărul de 28 de ani, este un fel de deja vu. În urmă cu 12 luni, când a concurat pentru prima dată cu Alpine, a avut aceeași soartă. Atunci, el a luptat pentru a ajunge pe locul nouă în cursă. “Nu-mi schimbă abordarea. Să te aliniezi în coada grilei nu este plăcut pentru nimeni, nici pentru mine, nici pentru echipă, care lucrează ore nebunești. Suntem cu toții în aceeași barcă”, spune el cu un spirit de luptător.

Ocon se așteaptă ca lucrurile să arate mai bine pentru Alpine pe parcursul cursei. “Este clar astăzi că ne lipsește ritmul, în special pe traseele scurte. Mâine vom vedea exact unde ne situăm pe cursă lungă și cred că putem fi mai aproape de ceilalți în această zonă”, spune el. “Este cu siguranță un test bun pentru a vedea unde ne situăm și unde sunt punctele slabe în comparație cu calificările.”

Alpine

Sloganuri de perseverență înainte de prima din cele 24 de curse din acest sezon

Pe termen mediu, însă, piloții alpini sunt alarmați. Performanțele slabe trebuie remediate cât mai repede posibil. “Această echipă a proiectat o mașină capabilă să câștige în urmă cu câțiva ani. Aceste idei s-au născut în aceleași locuri, la Viry și Enstone, și putem face totul din nou. Am încredere în echipă că vom face un pas înainte”, a declarat Ocon, care a sărbătorit singura sa victorie în Marele Premiu de până acum cu Alpine în Ungaria, în 2021.

“Trebuie să ne îmbunătățim în multe domenii. Cred că avem deja câteva soluții care vor veni pe mașină la o dată ulterioară”, spune Gasly, care nu a dorit să dezvăluie pentru ce cursă sunt planificate primele actualizări. “Dar știu că dezvoltările ulterioare vor îmbunătăți oarecum echilibrul și, de asemenea, în direcția pe care mi-o doresc”.

Până atunci, totul se rezumă la perseverență. “Văd o mulțime de lucruri pozitive din partea inginerilor din fabrică, dar până acum nu s-au remarcat pe circuit. Dar știu că așa va fi pe termen mediu și lung. În momentul de față, totul se rezumă la maximizarea a ceea ce avem”, a declarat câștigătorul Marelui Premiu. “Dar trebuie să avem răbdare și să evaluăm obiectiv unde ne situăm după curse”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

 

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss