More

  Latest Posts

  AlphaTauri şi Alpine dezvăluie datele de lansare pentru mașinile de F1 din 2022

  AlphaTauri și Alpine sunt ultimele echipe care au anunțat datele de lansare ale mașinilor lor de Formula 1 din 2022 înaintea testelor de pre-sezon de la Barcelona.

  Echipa din Faenza a declarat pe rețelele de socializare că AT03 va fi dezvăluit luni, 14 februarie, dar nu a furnizat informații suplimentare cu privire la lansare. AlphaTauri este a cincea echipă care își anunță data lansării, McLaren, Aston Martin, Mercedes și Ferrari au dezvăluit deja când plănuiesc să-și dezvăluie noile mașini.

  După ce a terminat pe locul șase în campionatul constructorilor anul trecut, AlphaTauri speră că o formație neschimbată de piloţi – Pierre Gasly și Yuki Tsunoda, îi poate ajuta să urce ordinea în acest sezon. Gasly a livrat una dintre cele mai bune campanii din cariera sa anul trecut, deoarece s-a calificat în mod regulat în primii zece, în timp ce Tsunoda a avut o campanie de începător mai sus și în jos, dar a încheiat sezonul puternic.

  Deși fostul furnizor de motoare al AlphaTauri, Honda, s-a retras din F1, acesta va continua cu aceleași unități de putere ca și echipa soră, Red Bull, care conduce acum propria sa divizie de unități de putere. Dar, în ciuda noilor reguli introduse pentru acest an, care vizează închiderea grilei, șeful echipei AlphaTauri, Franz Tost, a rămas precaut cu privire la ceea ce este posibil în noua eră.

  Vorbind la sfârșitul anului trecut, el a spus: „Este mai degrabă o poveste foarte necunoscută, pentru că este complet nou totul. Nu avem nicio comparație cu alții. Am încredere în inginerii noștri pentru că au construit două mașini. AT01 a fost deja o mașină bună anul trecut, iar mașina din 2021 a fost un următor pas înainte.

  „De ce nu ar trebui să poată face AT03, chiar dacă este o mașină complet nouă, și foarte competitivă? Dar știi, există, din punct de vedere tehnologic, filozofii diferite. Sper doar să mergem în direcția bună. Nu știu unde ajungem cu adevărat. Dar am încredere în echipa noastră, grupul aero face o treabă foarte bună.”

  Alpine va lansa A522 pe 21 februarie

  Alpine

  La câteva ore după anunțul AlphaTauri, rivalul său de mijloc din 2021, Alpine, a devenit a șasea echipă care a dezvăluit data lansării în 2022, stabilită la 21 februarie. Alpine a lansat un scurt videoclip pe rețelele de socializare pentru a-și anunța lansarea, în care a confirmat, de asemenea, că mașina va fi numită A522, în conformitate cu A521 de anul trecut.

  În primul său an sub noul nume, sezonul 2021 al lui Alpine a fost marcat de rezultate inconsecvente, deși Esteban Ocon și Fernando Alonso au adunat suficiente puncte pentru a învinge AlphaTauri în lupta pentru locul cinci în campionatul constructorilor. Sezonul 2021 a dat și o primă victorie pentru Ocon în Marele Premiu al Ungariei, prima victorie pentru echipa din Enstone de la Marele Premiu al Australiei din 2013, în care Kimi Raikkonen a triumfat pentru Lotus-Renault.

  Primul test oficial de pre-sezon al F1 va avea loc la Barcelona, Spania, din 23 februarie.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss