More

  Latest Posts

  Alonso va fi supus unei intervenții chirurgicale în ianuarie, după un accident din pre-sezon, dar spune că este „puternic și pregătit” pentru 2022

  Fernando Alonso va fi cel mai experimentat pilot de pe grilă în 2022, dar veteranul de la Alpine a spus că este mai în formă ca oricând după ce și-a încheiat întoarcerea în F1 în 2021 – deși încă trebuie să fie operat în ianuarie, după un accident din pre-sezon.

  Dublul Campion Mondial s-a prezentat pentru Alpine miercuri la Abu Dhabi, făcând aproape 150 de tururi și stabilind al optulea cel mai rapid tur cu noile pneuri de 18 inchi. Pregătindu-se pentru al doilea sezon de F1 de când a luat o pauză de doi ani la sfârșitul lui 2018, Alonso a fost întrebat dacă este aproape de a performa la apogeul său.

  „Sunt mai aproape decât acum 10 luni”, a spus Alonso. „Dificil de știut care este limita și unde am putea ajunge anul viitor. Cred că avem nevoie de o iarnă bună, sigur, trebuie să fiu pregătit sau să mă pregătesc puțin mai bine decât anul trecut. Accidentul din februarie nu a ajutat anul trecut.

  „În ianuarie va trebui să scot plăcile de pe față, așa că voi avea două săptămâni libere în ianuarie, dar probabil că le-aş fi luat oricum chiar și fără operație, pentru că este timpul să mă relaxez. Dar după aceea trebuie să trecem la testele de iarnă cu un program bun, fizic și, de asemenea, în mașină. Și dacă mașina este competitivă, sunt sigur că voi fi 100%”, a spus Alonso.

  Spaniolul în vârstă de 40 de ani și-a subliniat starea fizică, înlăturând vigoarea testului de anvelope post-sezon și lăudând virtuțile experienței sale în F1. El este atât de pregătit să concureze, încât în ​​acest weekend Alonso va participa la o cursă de karting de 24 de ore în Dubai.

  „În ceea ce privește vârsta mea, mă simt bine. Sincer, simt un avantaj, știi? Când vin pe un circuit, îl ştiu deja. Chiar și acum, știi că toată lumea testează această anvelopă de 18 inchi și știu foarte bine aceste anvelope de la WEC [Campionatul Mondial de Anduranță]; există exact același comportament pe anvelope și același mod în care trebuie să conduci anvelopa… Toate lucrurile cu care mă confrunt – cu care se confruntă alți oameni pentru prima dată – pentru mine este a doua sau a treia oară.

  “Cred că văd doar avantajele. Din punct de vedere fizic, cred că mașinile de astăzi nu sunt foarte pretențioase. Cred că în 2004, ’05, poate vârsta era o limitare, dar azi am făcut 148 de tururi și în două ore am un antrenament liber în Dubai. Concurez la 24 de ore de Dubai [eveniment de karting] și sunt antrenamente libere în două ore… Pot face 300 de tururi cu aceste mașini, așa că nu este nicio problemă din punct de vedere fizic.”

  El a glumit: „Sunt super puternic, sunt pregătit, pot începe sezonul săptămâna viitoare în Bahrain! Nu, plănuiam să am o altă pregătire anul viitor, nu pentru că mașinile vor fi diferite… ci doar pentru că iarna trecută nu am putut face o pregătire adecvată din cauza accidentului.”

  Pilotul Alpine revine alături de Esteban Ocon pentru un al doilea sezon cu marca franceză, sperând să continue un sezon care l-a văzut pe francez cu o victorie și pe Alonso pe podium.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss