More

  Latest Posts

  Alonso spune că starul IndyCar, Colton Herta, ar fi „potrivit pentru Formula 1”

  Fernando Alonso este unul dintre puținii piloți activi din lume care au concurat atât în IndyCar, cât și în Formula 1, iar multiplul campion mondial consideră că starul de curse IndyCar, Colton Herta, în vârstă de 21 de ani, are calităţile potrivite pentru a ajunge în F1 dacă oportunitatea i se oferă.

  Alonso a încercat de trei ori cursa Indy 500, ca parte a încercării sale de a atinge tripla coroană a sportului cu motor – de a câștiga Campionatul Mondial de Formula 1, cursa de 24 de ore de la Le Mans și Indy 500 – o performanță realizată doar de campionul de Formula 1 din 1962 și 1968, Graham Hill, cu Indy 500 singura parte care îl scapă acum pe Alonso.

  Dar după ce a văzut de aproape abilitățile pilotului american Herta, Alonso consideră că pilotul Andretti Autosport – cel mai tânăr pilot care a câștigat vreodată o cursă în IndyCar – are ceea ce este necesar pentru a reuși în F1.

  „Cred că este un pilot foarte bun, foarte talentat, foarte tânăr – cred că este cel mai tânăr câștigător al cursei IndyCar și cred că are o organizare foarte bună cu Andretti”, a spus Alonso, vorbind la Circuitul Americilor din Austin înainte de eveniment.

  „Cu siguranță s-ar potrivi bine pentru Formula 1”, a adăugat Alonso, „dar fiecare dintre noi are un plan diferit în carieră și nu știu ce e în capul lui Colton în acest moment, pentru că sunt sigur că este mulțumit de IndyCar, la fel ca Alex Palou, care a câștigat campionatul anul acesta și este cu adevărat dedicat cursei din SUA.”

  Alonso

  Întrebat între timp dacă el simte că piloții americani sunt subestimați în comparație cu omologii lor europeni, Alonso a răspuns: „Nu, nu cred. Cred că toți respectăm foarte mult sau respect foarte mult toți piloţii din fiecare categorie.

  „Cred că sunt cei mai buni în afacerea lor, în disciplina lor, în tehnicile lor de stil de conducere, care sunt diferite în fiecare categorie.

  „Poate că cel mai extrem este probabil Dakar sau raidul de raliuri, unde cred că specialiștii de acolo sunt aproape imbatabili”, a adăugat Alonso, care a concurat în Raliul Dakar 2020. „De oriunde ai veni și indiferent de disciplina în care ai câștigat în trecut, nu-i vei învinge niciodată în ritm pur.

  Alonso

  „Și cred că în IndyCar este același lucru. Sunt cei mai buni pe un circuit IndyCar și într-o mașină IndyCar, iar dacă se înscriu în Formula 1, au nevoie de adaptarea normală de care avem nevoie dacă mergem la o mașină IndyCar. Deci cred că nu este diferit, toți avem același nivel, care este nivelul de vârf pentru fiecare categorie.”

  Fostul coleg de echipă Renault al lui Alonso, Romain Grosjean, concurează în prezent la IndyCar, după ce și-a încheiat cariera de Formula 1 în 2020 – în timp ce actualul pilot de rezervă al Aston Martin, Nico Hulkenberg, urmează să testeze cu echipamentul IndyCar Arrow McLaren SP pe 25 octombrie la Parcul Barber Motorsports.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss