More

  Latest Posts

  Alonso recunoscător pentru „magica” despărțire din partea lui Hamilton și a lui Vettel

  Fernando Alonso și-a descris finalul în F1 ca fiind un „weekend magic” și le mulțumește lui Lewis Hamilton și lui Sebastian Vettel pentru donuturile improvizate de sărbătoare.

  De două ori campion mondial, Alonso își ia rămas bun de la sport, ratând punctele în ultima sa cursă de la Abu Dhabi pentru McLaren, terminând pe locul 11, în spatele perechii de piloți Haas, Romain Grosjean și Kevin Magnussen, încheindu-și cariera cu un total de 1899 de puncte.

  În ciuda acestui fapt Alonso tot și-a sărbătorit ultima cursă în F1, făcând donuts alături de Vettel și Hamilton la  Yas Marina Circuit, apoi coborând din monopostul său McLaren pe linie de start sosire alături de cei trei piloți de pe podium.

  „Acel in-lap a fost improvizat, nu a fost plănuit de dinainte. I-am văzut făcând donuts în virajul 8 așa că i-am prins din urmă, iar ulterior una dintre mașini era la stânga mea, cealaltă la dreapta și au mers așa lângă mine până la linia de finish.

  „Sunt foarte recunoscător pentru acest gest frumos, a fost un mod plăcut de a sărbători la steag. Am încercat și am dat tot ce am avut iar în final eram aproape de puncte cu cei doi piloți Haas în fața mea.”

  Alonso spune că va avea nevoie de timp să reflecteze asupra ultimei sale curse în F1, ne-având timp să stea și să absoarbă semnificația acestui ultim weekend.

  „Încă am nevoie de câteva zile să stau și să reflectez asupra unor lucruri. Au fost multe lucruri pregătite pentru mine cu echipa, Liberty și Formula 1, dar nu am avut nici un pic de timp pentru mine.

  „De fiecare dată eram în cameră și pe telefon vedeam că sunt sute și sute de mesaje, de fiecare dată m-am așezat pe scaun numai pentru ca cineva să bată la ușă și să îmi zică să ies să mai văd pe cineva.

  „Deci nu am avut nici un pic de timp aseară și nici azi dimineașă, am nevoie de puțin timp singur să realizez ce weekend magic am avut.”

  Alonso va participa într-un eveniment special McLaren în Bahrain, Luni, alături de campionul NASCAR, Jimmie Johnson, și spune că vrea să concureze în continuare în 2019. Spaniolul a confirmat deja că va reveni la Indy 500 cu McLaren plus în ultimele trei runde al WEC cu Toyota, ulterior nu a dat la o parte nici o potențială revenire în F1.

  „Voi continua să concurez, nu cred că mă voi opri, iubesc motorsportul, voi conduce în Indycar și în orice include un volan la anul. Îi voi vedea la Indy 500, la Le Mans și cine știe ce va urma după asta.”

  Alonso de asemenea a avut parte de o serie de tributuri speciale de-a lungul weekendului din Abu Dhabi.

  Gracias Fernando!Ds21U4hXoAEjq9N.jpg

  Foto-credit: McLaren F1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss