More

  Latest Posts

  Alonso: Problema motorului de F1 din Canada m-a forțat să „conduc ca un kamikaze” în virajele.

  Fernando Alonso a declarat că a fost nevoit să conducă ca un „kamikaze” în viraje după ce a suferit o problemă la motor la începutul Marelui Premiu al Canadei de Formula 1.

  Fernando Alonso a simțit că are ritmul necesar pentru a se lupta cu piloții Mercedes AMG F1, dar în cele din urmă a căzut pe locul al șaptelea de pe al doilea loc de pe grila de start. Spaniolul a efectuat un prim stint foarte lung de pe al doilea loc de pe grila de start, dar strategia a fost compromisă de o reducere a puterii și de o primă oprire în condiții de verde, iar el a căzut în spatele coechipierului său Esteban Ocon.

  Ulterior, el a reușit să facă o a doua oprire în condiții de VSC, împreună cu Esteban Ocon, punând ambii piloți pe pneuri medium pentru ultimul stint. În ultimele tururi și-a întrebat echipa despre posibilitatea de a-l depăși pe francez, susținând că a fost “de o sută de ori mai rapid” în timpul weekend-ului, dar în cele din urmă a rămas pe loc. „Motorul, acesta a fost singurul răspuns”, a spus el când a fost întrebat despre căderea sa în clasament.

  Alonso

  „Am avut o problemă la motor în turul 20, unde am tăiat energia foarte devreme pe liniile drepte, imediat ce am ieșit din viraje. Așa că am încercat să o reparăm. Dar nu a funcționat. Așa că, din fericire, nu am retras mașina și am obținut câteva puncte. Dar, până în acel moment, cred că ne luptam pentru podium. La începutul cursei m-am simțit puternic în comparație cu Lewis Hamilton, pur și simplu nu am avut ritmul lui Max Verstappen și Carlos Sainz, dar bine că l-am controlat pe Lewis Hamilton și pe Mercedes AMG F1”.

  „Și apoi mașinile de siguranță virtuale, norocoase sau ghinioniste, care ar putea schimba cursa, ok. Dar am putea încă poate să ne luptăm pentru P3, P4. Dar când a apărut problema la motor, am încercat să supraviețuiesc, încercând să obțin DRS-ul, conducând ca un kamikaze în viraje înainte de detectare, pentru că DRS-ul a fost singura mea siguranță pe liniile drepte după aceea”.

  Fernando Alonso a fost plasat sub investigație la sfârșitul cursei pentru că a zburdat pe liniile drepte în fața lui Valtteri Bottas și astfel a primit o penalizare de cinci secunde care l-a coborât pe locul nouă. Întrebat despre comentariul său „de o sută de ori mai rapid”, el a spus: “Nu am putut să trec. Dar da, a fost foarte frustrant, pentru că mașina mea a zburat în acest weekend. Și am avut un deficit de o secundă mai mult sau mai puțin pe liniile drepte. Și chiar și cu asta tot am fost mai rapid în cursă. Așa că este incredibil să termin pe locul 7”.

  Alonso

  „Am avut aceleași pneuri ca și Ocon, pentru că amândoi am oprit la VSC. Am fost cu o secundă mai lent pe liniile drepte, așa că a trebuit să recuperez 1,1 sau 1,2 pe viraje, doar pentru a reduce diferența. Așa că a fost dificil”. Alonso a avut unele probleme de fiabilitate în primele curse ale sezonului, dar a avut mai mult noroc în ultima vreme. „Da, evident că este o altă problemă de fiabilitate doar la mașina 14. Așa că asta este dezamăgitor”.

  „Adică, sunt aici încercând să fiu mai bun decât al șaselea și al șaptelea. Cred că în acest weekend am fost mai buni decât al șaselea și al șaptelea. Deci, dacă nu am terminat pe podium sau înainte, este pentru că am avut o problemă de fiabilitate la mașina 14 și ghinion poate cu mașina de siguranță virtuală, dar norocul nu îl poți controla. Fiabilitatea pe mașina 14 ar trebui să fie puțin mai bună”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss