GP24 Media

LATEST POSTS

Alonso nu dorește să repete o așteptare de 7 ani pentru podium – dar avertizează că Alpine „trebuie să țină picioarele pe pământ” la Jeddah

Alonso
Vizualizări: 10866

După Marele Premiu al Qatarului, Fernando Alonso a spus că nu vrea să aștepte încă șapte ani pentru următoarea sa apariție pe podium.

Dublul campion mondial a impresionat pe tot parcursul anului 2021 după ce s-a întors în F1 și a încheiat returul cu locul trei în Qatar ultima dată. Au fost totuși sărbători mute, așa cum spune Alonso că și-a marcat primul podium de la Marele Premiu al Ungariei din 2014 „luând un avion, întorcându-se acasă!

„În trei săptămâni, am făcut Mexic, Brazilia și Qatar [deci] a fost o noapte normală”, a adăugat el, vorbind joi la Jeddah. „Câteva sărbători cu echipa după cursă, mulțumiți de podium. Am fost foarte aproape [de podium] în câteva curse, dar nu am avut niciodată norocul sau performanța să încheiem. Dar în Qatar a fost un moment foarte frumos pentru noi. Sper că nu va trebui să aștept încă șapte ani, iar anul viitor suntem în luptă pentru mai mult.”

Alpine au fost extrem de competitivi în Qatar, deoarece Esteban Ocon și-a susținut coechipierul terminând pe locul cinci, ajutând echipa să treacă cu 25 de puncte în fața AlphaTauri în lupta pentru locul cinci în campionatul constructorilor.

Însă Alonso i-a avertizat pe Alpine să nu treacă înaintea lor înainte de a vedea cum se descurcă pe circuitul Jeddah Corniche.

Alonso nu dorește să repete o așteptare de 7 ani pentru podium – dar avertizează că Alpine „trebuie să țină picioarele pe pământ” la Jeddah

„Trebuie să fim umili, trebuie să avem picioarele pe pământ”, a spus el. „Din nou va fi un weekend dificil, obiectivele nu se pot schimba prea mult în comparație cu ultimele două curse. A fi în Q3 va fi ținta maximă pentru noi cred că sâmbătă, încercarea de a fi în top 10 și la puncte duminică va fi și obiectivul nostru principal.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Circuitul arată rapid, de asemenea totul trebuie descoperit mâine. Avem niște simulări, ar putea fi un circuit care ia mult din motor sau de desfășurare, sau anvelopele vor fi un subiect mare în acest weekend. Sunt încă prea multe necunoscute pentru a fi sigur, dar vom face tot posibilul.”

Asta nu înseamnă că Alonso este pesimist cu privire la perspectivele sale pentru acest weekend, doar se teme de modul în care o nouă locație poate oferi oportunități întregii grile – și nu va juca neapărat în mâinile echipei sale.

„Este greu de spus, există o provocare suplimentară pentru toată lumea pe un circuit nou”, a spus el. „Nu știm câteva lucruri pe pistă; improvizăm constant în antrenamentele libere, în calificări și în cursă. Sunt prea multe necunoscute, așa cum am spus mai înainte.

„Cu siguranță oferă mai multe oportunități, dar nu numai pentru Alpine sau pentru mine, oferă mai multe oportunități de a schimba puțin ordinea naturală a mașinilor… Cred că un circuit nou poate oferi puțin mai multă acțiune.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES