More

  Latest Posts

  Alonso îi cere scuze lui Schumacher pentru contactul din GP-ul Turciei și spune că „norocul ne evită”

  Fernando Alonso crede monopostul competitiv Alpine a fost împiedicat de condițiile meteorologice și de contactul cu Pierre Gasly din primul viraj în Marele Premiu al Turciei de duminică.

  Sâmbătă seara, Alonso a subliniat punctele forte ale poziției sale inițiale, pe locul cinci, când se afla pe anvelopele medii pe partea curată a grilei și a spus „Sunt sigur că va ploua mâine și va fi haos total și va fi o cursă nebună chiar când nu avem nevoie de ea…”

  Predicția lui Alonso s-a împlinit, întrucât ploaia de dimineață a asigurat întreaga cursă cu pneuri intermediare, iar după-amiaza sa a fost puternic compromisă când Gasly l-a lovit într-o rotire la primul viraj, câștigându-i pilotului AlphaTauri o penalizare de cinci secunde.

  “Cred că a fost o cursă nefericită pentru noi”, a spus Alonso. „Ne-am calificat atât de bine, P5 pentru prima dată în acest an și am fost P5 pentru doar 200 de metri. După aceea ne confruntam deja cu spatele.

  Așadar, este un pic rușinos, deoarece cred că norocul nu este cu noi anul acesta. După aceea am fost P17 și nu s-a mai întâmplat nimic în cursă. Complet plictisit în spatele tuturor, cred că acumulăm mult noroc pentru anul viitor.”

  Alonso

  În ciuda incidentului care i-a ruinat cursa, Alonso nu era sigur că Gasly ar fi trebuit penalizat pentru contact.

  „Nu l-am văzut la televizor, cred că primul viraj este întotdeauna dificil în aceste condiții. Am fost aproape pentru prima dată pe aceste anvelope umede la început, astfel încât aceste lucruri se pot întâmpla. Din păcate, s-a întâmplat pentru noi când am fost top cinci, dar sper că vor fi curse haotice data viitoare când vom fi în urmă, nu în față.

  „Este frustrant faptul că, atunci când nu suntem competitivi, avem o cursă foarte plictisitoare și când suntem competitivi, avem vreme nebună și se întâmplă lucruri nebunești.

  Din punct de vedere istoric, anul acesta am fost puțin mai competitivi pe anvelopele intermediare, iar întreaga cursă a fost aşa, nici măcar nu am pus anvelopele uscate, așa că trebuie să ne îmbunătățim nivelul competitiv pe acel compus. Dar este frustrant și dezamăgitor”.

  Alonso

  Alonso plecase din cea mai bună poziție din grilă din 2014, dar a fost retrogradat în spatele terenului de incident și, în timp ce încerca să lupte, a luat contact cu Mick Schumacher.

  Rezultatul a fost o penalizare de cinci secunde pentru Alonso, pe care a acceptat-o chiar dacă a simțit că nu ar fi trebuit să se confrunte cu încercarea de a depăși un Haas.

  „Ne-am atins unul pe altul, din păcate, el a avut rotirea și eu am primit penalizarea. O iau, desigur, pentru că îmi pare rău că am avut coliziunea cu el. Asta s-a întâmplat doar pentru că eram P14, nu ar fi trebuit să fiu, dar norocul pare să ne evite în continuare anul acesta.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss