Latest Posts

Alonso: Ferrari și Williams se luptă pentru podium în spatele lui Red Bull

Vizualizări: 6851

Fernando Alonso nu crede că Aston Martin va fi a doua forță la Monza și se gândește mai degrabă la Ferrari și chiar la Williams

Cine va fi a doua forță în spatele Red Bull, la cursa de Formula 1 din Italia? Aceasta este întrebarea înaintea Marelui Premiu care va avea loc în acest weekend la Monza. Cel mai recent, la Zandvoort, Fernando Alonso a terminat al doilea în spatele lui Max Verstappen în Aston Martin, dar circuitul cu forță de apăsare redusă nu ar trebui să se potrivească atât de bine cu AMR23, crede el.

În schimb, spaniolul se gândește mai degrabă la alte două echipe pentru acest weekend – iar una dintre ele este o surpriză: “Cred că două echipe vor ieși în evidență din grupul nostru aici”, spune Alonso.

“Una este Williams, cu viteza de top pe care au demonstrat-o în acest sezon, iar cealaltă va fi Ferrari. La fel ca în Canada, sunt foarte rapizi pe liniile drepte lungi, pe virajele scurte, pe chicane și așa mai departe.”

“Cred că aceste două echipe vor fi cea mai mare provocare pentru noi în ceea ce privește competitivitatea și ar putea lupta pentru podium”, a mai spus Alonso.

Ambele echipe pe care le-a menționat au avut o cursă bună în Canada. Ferrari a ratat podiumul de la Montreal pe care, de altfel, se afla Fernando Alonso, dar a terminat pe poziția a cincea. Williams a terminat pe locul al șaptelea datorită vitezei de top și a obținut cel mai bun rezultat al sezonului cu Alexander Albon.

De asemenea, Williams s-a descurcat comparativ bine la Monza anul trecut, obținând două puncte cu debutantul Nyck de Vries, care l-a înlocuit pe Albon. Este FW45 capabil de mai mult în acest an?

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cel mai recent la Zandvoort, potențialul monopostului a fost semnalat, dar circuitul din Olanda este complet opus, necesitând multă forță de apăsare.

Alonso

Nicio explicație pentru scăderea de formă
Alonso a urcat pe podium acolo pentru prima dată din Canada, după o mică scădere de formă. Echipa sa presupune că are de-a face cu efectele secundare ale noilor upgrade-uri, dar Alonso spune că nu există încă o explicație reală.

Întrebat de ce a avut probleme atât de mari în curse precum Austria și Belgia, Alonso a răspuns: “Nu știu. Uneori începi un weekend și simți că mașina nu reacționează așa cum îți dorești”.

“Nu te simți confortabil în viraje, sau simți ceva care nu are legătură cu monopostul. Și apoi începi să schimbi câteva lucruri la set-up și nu faci decât să îmbunătățești o axă și să o înrăutățești pe cealaltă”, spune el.

“Mergi pe o linie fină, dar nu ești niciodată mulțumit. Mai ales în iulie, s-a întâmplat prea des. Poate că a fost din cauza performanței monopostului, a pachetului pe care îl rulam la acel moment. Au existat diferite gânduri cu privire la dificultățile noastre din această lună, dar nu există o explicație clară.”

Alonso

Alonso: P2 în Campionatul Mondial va fi “dificil”.
Spaniolul poate deveni în continuare vicecampion mondial, dar este deja la 33 de puncte în spatele lui Sergio Perez. “Este dificil”, meditează el, explicând că diferența față de pilotul Red Bull este deja “mare”.

“Obiectivul nostru este mai mult campionatul constructorilor”, insistă el, explicând că vrea să obțină puncte în mod regulat cu ambele mașini și “sperăm” să rămână în fața celor de la Ferrari, “pentru că eu cred că sunt din ce în ce mai puternici”, spune Alonso.

Aston Martin se află în prezent pe locul trei în campionatul mondial, la doar 14 puncte în fața celor de la Ferrari. “Iar în campionatul piloților, ca să fiu sincer, există un pic mai multă concentrare pe Lewis [Hamilton] decât pe Checo”, dezvăluie el.

Pentru că campionul en-titre se află în prezent la doar 12 puncte în spatele său, pe locul patru. Prin urmare, Alonso se concentrează în prezent mai mult pe apărarea locului trei.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Alonso
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss