GP24 Media

LATEST POSTS

“Alonso este candidat la Alpine LMDh după ce se retrage din F1”

Alonso, LMDh
Vizualizări: 18429

Echipa Alpine plănuiește să-i ofere lui Fernando Alonso un scaun în cadrul programului LMDh, ceea ce ar putea duce la revenirea acestuia la Cursa de 24 de ore de la Le Mans după ce își va încheia cariera în Formula 1.

Fernando Alonso, de două ori campion mondial de Formula 1, s-a bucurat de prima sa incursiune în cursele de mașini sport în 2018, asociindu-se cu programul LMP1 al Toyota Gazoo Racing pentru a câștiga Le Mans în 2018 și 2019, precum și titlul de campion mondial de anduranță. La revenirea în F1 în 2021, Fernando Alonso a renunțat la toate celelalte angajamente de curse externe, dar a fost întotdeauna clar cu privire la dorința sa de a reveni la Le Mans în viitor.

Echipa Alpine concurează în categoria Hypercar din WEC (Campionatul Mondial de Anduranță) din 2021 cu o mașină LMP1 cu drepturi depline, dar urmează să se lanseze într-un nou program LMDh din 2024, înscriind două mașini în serie în colaborare cu Signatech. Programul urmează să funcționeze în tandem cu operațiunea F1, care a concurat sub sigla Alpine din 2021, când echipa de uzină a Renault a fost redenumită.

Alonso, LMDh

Șeful Alpine, Laurent Rossi, a declarat anterior că Fernando Alonso ar fi o opțiune pentru echipa sa din WEC, dar a dezvăluit sâmbătă, în Franța, că discuțiile despre o viitoare trecere la echipa LMDh a mărcii fac parte din discuțiile în curs de desfășurare în jurul unui nou contract de F1 pentru spaniol. „Întotdeauna a făcut parte din discuție, anul trecut chiar și atunci când discutam pentru reînnoirea pentru acest an”, a declarat Laurent Rossi când a fost întrebat de presa despre discuții.

„Am vorbit despre faptul că Fernando Alonso este o legendă a sportului, dar și o legendă a grupului Renault. Pentru noi, el este campionul. Întotdeauna va avea un loc în LMDh în ziua în care va schimba, va fi binevenit, este echipa lui. Așa că, evident, acest lucru face parte din discuție. De fapt, am luat această decizie [de a ne îmbarca în acest program] gândindu-ne și la el în primul rând”.

Fernando Alonso a dat puține semne că ar dori să pună capăt carierei sale în Formula 1, în ciuda faptului că este cel mai în vârstă pilot de pe grilă, la 40 de ani, declarând în mai multe rânduri că el crede că 2022 este cel mai competitiv sezon al său din ultimul deceniu. Laurent Rossi este încrezător că atât Alonso, cât și pilotul de rezervă al Alpine, Oscar Piastri, vor fi pe grila de start a Formulei 1 în sezonul următor, Piastri urmând să fie împrumutat la o altă echipă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Alonso, LMDh

 

Piastri a urcat în rândurile juniorilor de la Alpine, câștigând titlurile F2 și F3 în ani consecutivi, înainte de a petrece acest an în rolul de rezervă. Echipa Alpine are în prezent doi piloți din academie în Formula 2 – Jack Doohan și Olli Caldwell – precum și Caio Collet și Victor Martins care concurează în Formula 3. Laurent Rossi a declarat că Alpine a dorit să adopte o “abordare raționalizată” față de academie, menționând că programul LMDh ar putea crea, de asemenea, unele oportunități de conducere pentru juniorii săi dincolo de F2.

„Există o mulțime de opțiuni pentru ca ei să fie pe scaunul de așteptare înainte de F1”, a spus Rossi. „Rezervă [pilot], bineînțeles, este una. Vom avea LMDh disponibil în curând. Așa că simțim că putem gestiona această conductă de piloți decât am făcut-o în trecutul foarte recent, unde avem o avalanșă de talente bune și nu suficiente locuri. Asta este ceea ce vom încerca să facem”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Les Alpinistes
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES