Latest Posts

Fernando Alonso critică strategia: am fost aruncat în ghearele leilor

Vizualizări: 8960

Fernando Alonso se revoltă împotriva strategiei Aston Martin la GP-ul de Formula 1 din Japonia. Dezmințire după cursa de la Suzuka: Declarațiile au fost scoase complet din context.

Fernando Alonso a fost în armonie cu echipa sa de când a trecut la Aston Martin și și-a criticat rareori echipa în ultimele săptămâni și luni, în ciuda faptului că forma arată în direcția greșită.

La GP-ul de Formula 1 al Japoniei, asturianul a vorbit pentru prima dată. El și-a acuzat echipa că a ales o strategie greșită și a folosit cuvinte drastice. “M-ați aruncat în fața leilor cu această oprire din prima parte a cursei. Incredibil!”, și-a descărcat emoțiile la radioul de la boxe în turul 20.

Alonso

Strategia Fernando Alonso vs. Aston Martin: oprire prea devreme?
Ce se întâmplase înainte? Aston Martin a început cursa pe cea mai moale compoziție, spre deosebire de majoritatea concurenților. Acest lucru i-a oferit lui Alonso un avantaj de aderență în primul tur, pe care l-a exploatat la maximum, sărind de pe P10 pe poziția a șasea. Dar, în schimb, a însemnat și că a fost nevoit să facă o oprire mai devreme.

În turul al doisprezecelea, Alonso a fost adus la boxe. Între timp, această strategie a dat roade. Atunci când rivalii săi direcți, cum ar fi pilotul Mercedes Lewis Hamilton, au intrat la boxe câteva tururi mai târziu, Aston Martin a plătit nota de plată. Cu pneurile hard mai vechi, care nu au funcționat foarte bine pe AMR23 în această etapă a cursei, a pierdut mai multe poziții în scurt timp și a coborât pe P9 după oprirea la boxe.

Acest lucru l-a determinat pe Alonso să facă o declarație de strategie la radio. De asemenea, înainte de a doua oprire, radioul monopostului cu numărul 14 s-a încins. Alonso a cerut o ieșire strategică după ce s-a aliniat în spatele lui Esteban Ocon pe pistă, dar nu a putut găsi o cale de depășire din cauza lipsei de viteză maximă. Echipa a reacționat introducându-l pe Alonso, care a reușit să câștige poziția în fața fostului său coechipier prin aceast undercut.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Alonso

Alonso relativizează mesajul radio: regia de imagine a Formulei 1 este responsabilă
După cursă, Alonso și-a relativizat mesajele radio și a dat vina în schimb pe direcția de imagine internațională pentru tonul negativ al acestora: “Nu sunt supărat. Cred că este vechiul clasic al FOM (Formula One Management) că trimit mesaje radio complet fără context”.

Alonso a citat conversația dinaintea celei de-a doua opriri ca exemplu în acest sens. “Nu știu ce ar spune ceilalți piloți dacă ești în spatele unui monopost mai lent și acesta se îndepărtează pe linia dreaptă, deși deschizi DRS”, a explicat dublul campion mondial situația sa. “Prefer să fiu motivat acolo și să trec de acela. Pe circuit eram mai lenți chiar și cu DRS-ul deschis. Așa că am cerut o strategie diferită”, a adăugat el.

Pe de altă parte, el și-a apărat supărarea legată de momentul primei opriri la boxe: “Am fost supărat pentru că eu cred că prima oprire a fost prea devreme”. El a făcut presupunerea că oprirea la boxe a fost făcută deja în această fază a cursei pentru a se acoperi împotriva AlphaTauri lui Yuki Tsunoda.

Alonso

AMR23 surprinzător de rapid: A fost P6 posibil?
La finalul cursei, a fost suficient pentru ca Alonso să termine pe poziția a opta. Pe hârtie, un rezultat dezamăgitor pentru echipa aflată pe locul patru în campionat. Dar Alonso vede lucrurile cu totul altfel: “Am fost rapizi astăzi. Mai rapizi decât ne așteptam. Am fost în spatele celor de la Ferrari și în fața lui Hamilton, fără ca acesta să poată pune prea multă presiune.”

În cele din urmă, Alonso a terminat pe poziția a opta. După cum a dezvăluit el însuși, a fost chiar cu unul sau două locuri mai bine decât au prezis simulările. Totuși, acest lucru s-a datorat și abandonului lui Sergio Perez. Cu toate acestea, el este convins: “Cu o strategie optimizată, am fi putut ajunge pe P6 sau P7.”

Cel puțin Alonso a reușit să termine cursa de la Suzuka. Coechipierul său Lance Stroll nu a fost la fel de norocos. Canadianul a fost nevoit să își parcheze mașina după 20 de tururi din cauza unei defecțiuni la aripa spate.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Pronocontest
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss