Latest Posts

Alfredo Gomez, cel mai rapid în show-ul urban de la Red Bull Romaniacs.

Vizualizări: 29012

A 19-a ediție a celui mai dificil raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs a marcat revenirea Prologului, iar atmosfera creată de fanii veniți în centrul Sibiului i-a determinat pe concurenți să facă un adevărat show în pofida atmosferei caniculare.

Romaniacs

Miercuri, rideri veniți din peste 50 de țări ajung în Mărginimea Sibiului pentru prima zi de off-road. Ziua dedicată Prologului a debutat la 07:30 dimineața, cu sesiunea de calificări a clasei Silver, urmată de clasa Bronze. Cei mai rapizi 35 de rideri de la fiecare dintre cele două clase și concurenții de la Gold au rulat apoi către sfârșitul după-amiezii în marea finală. Cele 11 obstacole incluse pe traseul construit pe Bulevardul Coposu, care s-a transformat într-o adevărată arenă, le-au dat totuși de furcă „romaniacilor“.

Zona de cauciucuri a creat multe probleme la toate clasele, acestea devenind foarte moi din cauza temperaturii ridicate. S-a sărit spectaculos datorită celor două rampe, o parte dintre concurenți arătându-și abilitățile de freestyleri, iar cele aproximativ 200 de tone de piatră le-au amintit tuturor că nu va fi ușor în cele patru zile de off-road.

Romaniacs
Alfredo Gomez, Red Bull Romaniacs 2022. Credit Photo: Attila Szabo – Red Bull Content Pool.

La clasa Gold, cel mai rapid a fost spaniolul Alfredo Gomez, care a câștigat lupta directă cu Taddy Blazusiak (Polonia) și Manuel Lettenbichler (Germania). Polonezul vine după o pauză de câteva luni, în urma unei accidentări, însă a tras tare să fie pe podium la reluarea prologului – el a câștigat show-ul urban din 2019. Pentru că riderii din Top 3 au dreptul să-și aleagă ordinea de www.redbullromaniacs.com

start în prima zi de off-road, Gomez a decis să pornească al treilea, rolul de „deschizător“ de traseu revenindu-i lui Manuel Lettenbichler, câștigătorul de anul trecut. Prologul clasei Silver a fost adjudecat de către pilotul maghiar Barnabás Csizmazia, în timp ce la Bronze, cel mai rapid a fost Havar Nevladn.

Surpriza din acest an a fost evoluția lui Pol Tarres, care, după ce în calificările pentru Prolog a obținut cel mai bun timp, a reușit să se claseze pe locul trei în finală, rulând cu o motocicletă de 175 kg. Emanuel Gyenes, riderul cu 18 finișuri din tot atâtea posibile, s-a chinuit destul de mult în zona de cauciucuri de la Prolog, iar în prima zi de off-road a luat startul al 24-lea la clasa Silver.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Alfredo Gomez, cel mai rapid în show-ul urban de la Red Bull Romaniacs.
Manuel Lettenbichler, Red Bull Romaniacs 2022. Credit Photo: Mihai Stetcu – Red Bull Content Pool.

Miercuri, în prima zi de off-road, se concurează în Mărginimea Sibiului și riderii de la Gold au avut un start destul de domol doar că dificultatea traseului a crescut pe parcursul zilei, iar temperaturile ridicate fac ca secțiunile abrupte să fie și mai istovitoare.
Cei de la clasa Silver sunt primii care au pornit pe traseu astăzi, mai precis la 06:45 dimineață, iar Chirs Birch a fost deschizătorul după ce la Prolog s-a clasat pe un impresionant loc trei, deși concurează cu o motocicletă mare, KTM 500 EXC-f.

După ziua din Mărginime, joi se va ajunge la Rânca, unde concurenții vor rula și la peste 2.000 de metri altitudine.

Romaniacs
Atmosfera Prolog, Red Bull Romaniacs 2022. Credit Photo: Attila Szabo – Red Bull Content Pool.
  • Mai multe știri despre Campionate de Hard Enduro găsiți AICI.
Sursa: Renatta Stepanov, Communication – Red Bull Romaniacs
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Renatta Stepanov, Communication – Red Bull Romaniacs

Latest Posts

Don't Miss