Latest Posts

Alfa Romeo „nu este oarbă” față de interesul Audi pentru echipa Sauber F1.

Vizualizări: 17545

Directorul general al marca Alfa Romeo spune că „nu este orb” în privința interesului grupul Volkswagen prin marca sa Audi de a achiziționa operațiunile al Sauber F1 Team din Formula 1, dar nu simte „niciun stres” cu privire la viitorul parteneriatului existent.

Audi va intra în Formula 1 din 2026, după ce consiliul consultativ special al Grupului Volkswagen a dat undă verde planurilor de înscriere a mărcii și a mărcii surori Porsche pe grila de start al Formulei 1. Porsche este pe cale să se asocieze cu austrieci de la Red Bull Racing printr-un nou parteneriat de lucru, dar planurile viitoare ale Audi în F1 sunt mai puțin clare, deoarece explorează diverse opțiuni.

Marca premium de autoturisme din Ingolstadt a fost asociată cu posibile preluări sau parteneriate cu echipele McLaren F1, Williams Racing și Aston Martin F1, dar Sauber F1 Team – care operează echipa Alfa Romeo F1 – a apărut acum ca fiind cea mai probabilă opțiune pentru a deveni o echipă Audi F1. Numele Alfa Romeo F1 a revenit în F1 în 2019, când a devenit partenerul principal al Sauber F1 Team, într-un acord care de atunci a fost reînnoit în fiecare an. Dar Alfa Romeo F1 nu are o participație în echipa propriu-zisă, lăsând ușa deschisă pentru implicarea marca germana Audi.

Alfa Romeo

Într-un interviu acordat la sfârșitul săptămânii trecute pentru presei prezenta în Austria, Jean-Philippe Imparato, CEO-ul al constructor italian de autoturisme, Alfa Romeo, a recunoscut interesul din parte Audi, dar a declarat că acest lucru nu va schimba abordarea mărcii sale sau modelul de afaceri pentru F1. „Trebuie să spun că nu sunt complet orb”, a spus Imparato când a fost întrebat despre legăturile dintre Audi și Sauber F1 Team.

„Dar pentru mine e ușor, nu e nicio problemă. Nu vom schimba modelul de afaceri al Alfa Romeo F1.  Dacă într-o zi cineva va face un salt, oricare ar fi acesta, pe orice, vom lua decizia pe care trebuie să o luăm, dar asta este tot. Serios, nu este niciun stres. Am atât de multe spații de jucat. Când ești o marcă precum Alfa Romeo F1, existăm de 112 ani, lumea este deschisă pentru noi. Lăsăm o poveste pozitivă în ceea ce privește o afacere. Anul 2021 a fost profitabil pentru Alfa Romeo F1 pentru prima dată după mulți ani”.

„Deci, într-adevăr, nu există niciun stres. Nu sunt absolut deloc speriat, speriat sau chiar aș spune îngrijorat de niciuna dintre discuțiile pe care am auzit că le animă padocul. Sunt suficient de senin pentru a mă concentra pe afacere în fiecare zi”. În ciuda faptului că se bucură de drepturi de denumire și de legături între operațiunile de F1 și mașinile sale de stradă, Alfa Romeo F1 nu oferă echipei același tip de investiții ca alți producători de pe grilă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Alfa Romeo

Imparato a declarat că natura parteneriatului cu Sauber F1 Team a oferit Alfa Romeo F1 „cel mai bun randament al investiției de pe pământ”, beneficiind de implicarea în F1 fără a suporta costurile ridicate de finanțare a unei echipe propriu. „Am inventat împreună cu colegii noștri de la Sauber F1 Team un nou model de afaceri în care există o dublă guvernanță între noi”, a spus Imparato. „Știm perfect, spunem că Frederic Vasseur gestionează echipa încă de la început și nu am deraiat, chiar dacă am trăit momente dificile, să spunem: nu ne-am mișcat, pentru că nu schimbăm strategia în fiecare dimineață”.

„Și ca Alfa Romeo, îi susțin și activez tot ce pot pentru a sprijini această dezvoltare. Pasul a fost pentru mine, trebuie să progresăm de la an la an, cursă după cursă, chiar dacă ne luptăm în unele cazuri”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss