GP24 Media

LATEST POSTS

Alfa Romeo frustraţi după ce Giovinazzi a ignorat ordinele echipei

Alfa
Vizualizări: 13963

Echipa Alfa Romeo F1 a rămas frustrată de faptul că italianul a ignorat ordinul echipei de a-l lăsa pe Kimi Raikkonen să treacă şi să încerce să înscrie puncte.

Încercările lui Esteban Ocon de a ajunge la sfârșitul cursei fără oprire la boxe l-au lăsat vulnerabil în ultimele tururi, deoarece ritmul său a scăzut dramatic și a fost depășit de Lance Stroll pentru locul nouă.

Antonio Giovinazzi a fost următorul care s-a îndreptat spre Esteban Ocon și, deși a câștigat peste patru secunde față Alpine F1 în ultimul tur, a trecut linia la 0,7s în derivă.

„Am fost aproape de P10”, a spus Giovinazzi. „Încă un tur și am fi fost în puncte. Dar am încercat din răsputeri și din păcate nu am reușit, iar acum așteptăm cu nerăbdare următoarea cursa”.

„Nu a fost o cursă ușoară cu siguranță, mai ales când am schimbat anvelopele. Anvelopele nu erau gata și a fost nevoie de câteva tururi pentru a găsi aderență. Dar a fost dificil pentru toată lumea și chiar sunt dezamăgit că pentru un tur nu suntem în puncte”.

În timp ce Giovinazzi era nemulțumit de rezultatul final, Alfa Romeo au rămas la fel de suparăți după ce i-au spus să-și lase coechipierul să treacă, deoarece Raikkonen a fost mai rapid și a avut șanse mai mari de a marca puncte.

Cu Antonio Giovinazzi ignorând cererea, inginerul de cursă Xevi Pujolar de a Alfa Romeo F1 spune că a fost decizia pilotului de a nu lua în seamă apelul și că nu a dat roade.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Am cerut să schimbăm pozițiile, dar atunci, în acel moment, Antonio Giovinazzi a început să mărească ritmul și el însuși a decis că vrea să rămână înainte”, a spus Pujolar. „Poate că această situație este de câteva tururi pe care am fi putut să le facem mai repede ca echipă. Apoi a fost doar un tur pentru a-l prinde pe Esteban Ocon”.

„Cu siguranță pentru echipă nu a fost ideal. Nu am înțeles foarte bine de ce nu am putut schimba în acel moment, deoarece atunci când avem ambele mașini la sfârșit, le putem schimba în funcție de situație. Este important să atingi punctele, analizând modul în care ritmul lui Kimi Raikkonen era puternic în acel moment”.

Alfa Romeo frustraţi după ce Giovinazzi a ignorat ordinele echipei

Kimi Raikkonen l-a urmărit îndeaproape pe Antonio Giovinazzi – al cărui viitor în acest sport continuă să stea în balanță în timp ce Alfa Romeo F1 cântărește pe cine să plaseze alături de Valtteri Bottas anul viitor.

Dar apelul echipei Alfa Romeo F1 de a schimba poziții a venit târziu, după ce ambii piloți încercaseră să deschidă opțiuni strategice mai devreme în Marele Premiu.

„La începutul cursei nu ne-am uitat cu adevărat cine era mai puternic. Ambele mașini erau acolo și noi reușeam să păstrăm ritmul”. Nu știam cât timp vor rămâne condițiile așa cum au fost, așa că nu am vrut să punem prea mult stres sau să schimbăm pozițiile și apoi să-l lăsăm pe Kimi să împingă puternic și să rămână fără pneuri prea repede.

„În acea etapă am vrut să avem un pic de spațiu pentru că nimeni nu știa dacă vor fi 20 de ture, 30 de ture sau întreaga cursă în condiții intermediare. Dar la finalul cursei a fost o altă poveste. În acel moment, da, am vrut să schimbăm pozițiile”.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES