More

  Latest Posts

  Alfa Romeo F1 junior, Calderon va fi prima fată pilot de Super Formula

  Concurenta de Formula 2 Tatiana Calderon și-a asigurat o comutare surpriză la Super Formula și va deveni prima fată pilot care va concura în seria japoneză. Ea va conduce pentru echipa Honda Drago Corse, care se întoarce pe grilă în acest sezon, după o scurtă încercare în campionat între 2014-16.

  De asemenea, a fost confirmată conducerea Red Bull Formula 1 pentru juniorii Juri Vips din serie.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Calderon, care a jucat un rol în lotul de juniori al echipei Alfa Romeo din 2017, a concurat în primul rând în Europa în timpul carierei sale și a terminat pe locul 22 în campania din 2019 cu Arden, după ce nu a reușit să marcheze un punct. “Cu ThreeBond Drago Corse, participând la seria Super Formula din acest an, am efectuat o căutare extinsă pentru un pilot și m-am decis asupra pilotului columbian, Tatiana Calderon”, a declarat Ryo Michigami, patronul echipei.

  „Cu aceasta, ne-am îndeplinit o altă dorință de a mea pentru ThreeBond Drago Corse: să ne străduim mereu pentru lucruri noi și să creăm istorie.” Aș dori să-mi exprim aprecierea mea către ThreeBond Co, Ltd, care ne-a oferit această șansă și tuturor care și-au pus eforturile în această echipă. “Calderon se numără printre un număr mare de amatori care vor concura pentru Honda în acest sezon, după ce producătorul a dezvăluit vineri line-up-ul său complet de Super Formula la Salonul Auto de la Tokyo.

  Cel mai notabil dintre cei doi este Protégé Vips Red Bull, care va întreprinde o primă campanie completă din serie, după ce a debutat în serie în decidentul titlului de la Suzuka anul trecut. Estonianul în vârstă de 30 de ani va fi partener Tomoki Nojiri, la Mugen, așa cum a făcut-o la debutul său.

  Întoarcerea lui Pietro Fittipaldi la seria Super Formula a fost confirmată în decembrie, brazilianul semnând un acord cu B-Max cu echipa Motopark. Fittipaldi urma să concureze întregul sezon 2018 cu Team Le Mans, dar a încheiat doar participând la deschiderea sezonului în urma accidentului său în cursa Campionatului Mondial de Endurance de la Spa, în care și-a rupt picioarele. El va fi alături la B-Max de absolventul japonez de Formula 3, Charles Milesi, care îl înlocuiește pe Lucas Auer în echipa DTM.

  Toshiki Oyu va trece de asemenea din Formula 3 japoneză, după ce a semnat un acord cu partenerul Tadasuke Makino, la Nakajima Racing. Oyu ocupă locul vacantului de anul trecut, Alex Palou, care s-a mutat anul acesta la IndyCar alături de Dale Coyne Racing.

  Nu există modificări în formația echipei Dandelion, care a câștigat titlul echipelor anul trecut. Aceasta va continua împreună cu Naoki Yamamoto și Nirei Fukuzumi.

  Anunțul de vineri nu a făcut nici o mențiune despre câștigătorul cursei F2, Nobuharu Matsushita, care era pe deplin așteptat să treacă la Super Formula, după ce nu a reușit să asigure punctele necesare pentru a obține o super licență.

  Cu toate acestea, rămâne un loc vacant la echipa cu o singură mașină, Real Racing.

  Sursa: GP24 Author, Adrian Gros

  Photocredit: LAT Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss