More

  Latest Posts

  Alfa Romeo confirmă că Antonio Giovinazzi va părăsi echipa la sfârșitul sezonului

  Alfa Romeo va rula o gamă complet nouă în 2022, după ce a anunțat că Antonio Giovinazzi părăsește echipa la sfârșitul acestui sezon.

  Valtteri Bottas se alătură de la Mercedes în sezonul viitor, înlocuindu-l pe campionul mondial din 2007 Kimi Raikkonen, în timp ce identitatea coechipierului său a făcut obiectul speculațiilor de câteva luni.

  Pilotul de F2 Guanyu Zhou a fost de multă vreme favoritul, dar directorul echipei Alfa Romeo, Fred Vasseur, nu a exclus să-l păstreze pe actualul Giovinazzi.

  Dar marți dimineață, înainte de Marele Premiu al Qatarului din acest weekend, Alfa Romeo a dezvăluit că Giovinazzi va părăsi echipa după finalul sezonului de la Abu Dhabi – și, fără locuri rămase pentru 2022, îi pune capăt (cel puțin pentru moment) carierei în F1.

  În 60 de starturi de Grand Prix pentru Alfa, el a marcat cel mai bun rezultat pe locul cinci în Marele Premiu al Braziliei din 2019, echipa descriindu-l ca un „pilot popular, cu personalul echipei și fanii deopotrivă” și „un profesionist incredibil pe tot parcursul”.

  Alfa

  Vasseur a spus: „Să-ți iei rămas bun de la un pilot nu este niciodată ușor, mai ales în cazul lui Antonio, care a făcut parte din echipă de atâta timp.

  „Pe măsură ce ne despărțim, vom prețui amintirile vremurilor bune și vom învăța lecții din cele rele, știind că toate aceste momente ne-au făcut să creștem împreună ca o echipă.

  „Îi dorim lui Antonio tot binele pentru viitorul său după sezonul 2021: înainte de atunci, mai avem trei curse pentru a obține niște rezultate bune împreună și pentru a încheia anul cu putere.”

  Președintele și CEO-ul de Formula 1, Stefano Domenicali, a adăugat: „Vreau să-i mulțumesc lui Antonio pentru că a fost un ambasador strălucit pentru Formula 1 și Italia. A făcut o treabă grozavă și sper să-l revedem pe grila de F1 în viitor. Îmi doresc să-i fie bine și știu că va face bine în orice va alege să facă.”

  Zhou a fost confirmat ulterior drept coechipier pentru Bottas pentru 2022, candidatul la titlul F2 urmând să devină primul pilot de F1 cu normă întreagă din China.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss