Latest Posts

Alex Zanardi înaintează cu recuperarea: a reușit să își miște mâinile

Vizualizări: 18251

Fostul pilot de Formula 1 și legenda Indycar Alex Zanardi, a făcut un pas important în recuperarea sa, după accidentul teribil cu un handbike, de anul acesta din iunie. Ziarul italian Corriere della Sera a scris că Zanardi (54), și-a recăpătat auzul și văzul și a reușit să le răspundă medicilor și soției, Daniela, cu mișcări din brațe.

Doctorii au confirmat că Zanardi este capabil să își miște mâinile la cerere și să arate semnul „Ok”. De asemenea, și-a întors capul către soția sa. Acesta nu poate încă să vorbească, deoarece incizia din traheea sa este ținută deschisă, ca măsură de precauție.

Zanardi a devenit multiplu campion Paralympic la handbike, după ce și-a pierdut picioarele într-un accident din Indycar în 2001. După un accident oribil, în Siena Italia, în acest an, în care s-a lovit de un camion în timpul unui tur caritabil, Zanardi a intrat în comă indusă, deoarece a suferit leziuni cerebrale și faciale.

După 5 operații, în Siena și Milano, el a fost transferat în Padua, mai aproape de familia sa, în 21 noiembrie. Doctorii sunt destul de optimiști acum. Ei spun că își va recupera majoritatea funcțiilor cerebrale. Nu este prima dată când Zanardi are de trecut un astfel de obstacol medical și de fiecare dată s-a întors la fel de puternic.

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1 World Championship

Latest Posts

Don't Miss