More

  Latest Posts

  Alex Sims obține victoria intr-o confruntare dificilă în Arabia Saudită

  Alex Sims obține victoria intr-o confruntare dificilă în Arabia Saudi. Pilotul de la BMWi Andretti Motorsport  a terminat pe primul loc în a doua zi a E-Prix SAUDIA Diriyah 2019.

  Șoferul britanic a ocupat poziția fruntașă, urmat în clasamentul inițial de Sebastian Buemi de la Nissan e.dams și de Luca di Grassi de la Audi Spor Abt Schaeffler. Antonio Felix da Costa de la DS Techeetah, care a trecut pe locul patru după ce Jerome d’Ambrosio de la Mahindra Racing s-a retras din cursă din cauza dificultăților tehnice, a fost și el în atac.

  Antonio Felix da Costa a fost dornic să ajungă pe podium, atacându-l pe Buemi și partea din spate a mașinii sale, făcându-l pe acesta să piardă controlul și l-a trimis învârtindu-se în traficul care se apropia. Pilotul Nissan s-a alăturat grupului în turul 15, dar atât el cât și da Costa au fost cercetați de FIA.

  Cu mai mult de 30 de minute rămase pe ceas, Bird a fost lovit de Mason Evans de la Panasonic Jaguar Racing, în turul 4, înainte de a fi lovit din nou de Pascal Wehrlein, de Mahindra Racing, în turul 5. Pilotul britanic – care a obținut victoria cu doar o zi înainte – s-a întâlnit cu zidul. Cu daune semnificative el a fost nevoit să iasă din cursă.

  După examinarea FIA, Da Costa a fost penalizat cu 10 secunde, pentru incidentul cu Buemi. Pilotul Nissan a primit, de asemenea, aceeași pedeapsă pentru reintrarea în cursa care a fost  considerată nesigură.

  În timp ce colegul său de echipă era deja eliminat din cursă, pilotul Envision, Robin Frijns, a pierdut controlul mașinii sale Audi între turul 5 și 6, lovind peretele lateral pe turul 7. Avariat și blocat în mașina sa, a fost nevoie ca steagul galben să fie ridicat iar mașina lui a fost recuperată.

  Cu opt minute rămase pe ceas, Sims și-a menținut avantajul, în timp ce, mai jos, Evans de la Jaguar a primit 10 secunde de penalizare pentru coliziunea cu Bird.

  În MODUL ATTACK, di Grassi a pierdut temporar o poziție înainte de a trece în forță de Stoffel Vandoorne de la Mercedes-Benz EQ cu o putere suplimentară de 35kW. Fără a utiliza MODUL ATTACK, coechipierul lui Sims, Max Guenther, a intrat pe locul doi, în timp ce cei doi piloți BMW erau pe primele două locuri cu doar câteva minute rămase pe ceas.

  Cu un avantaj cu peste trei secunde, cu cinci minute rămase pe ceas din cursă, Guenther s-a apărat din greu împotriva lui Grassi, ținându-l din răsputeri la distanță pe brazilianul aflat pe ATTACK MODE. Cu puterea adăugată, șoferul Audi a făcut cel mai rapid tur în atacul față de german.

  Cu ambele mașini BMW care au traversat linia în tandem, Sims și-a asigurat prima victorie în cursă în Campionatul ABB FIA Formula E, cu coechipierul său pe locul doi și cu Audi di Grassi în al treilea.

  UPDATE:

  Max Guenther de la BMW Andretti Motorsport a fost cercetat pentru depășire în timpul unei perioade de siguranță și a fost îndepărtat de pe locul său pe podium. Aceasta a costat BMW Andretti Motorsport o finală unu-doi după ce pilotul a căzut pe locul 13. Astfel Lucas di Grassi a fost promovat pe locul 2, iar Stoffel Vandoorne a ocupat locul 3.

  Rezultatele finale:

  FE Saudi Race 2 results

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss