Acasă Romanian FRAS Alex Șimon, un raliu pe care nu am să-l uit niciodată

Alex Șimon, un raliu pe care nu am să-l uit niciodată

0
Alex Șimon, un raliu pe care nu am să-l uit niciodată

Alex Șimon și George Marinescu, au făcut echipă la Raliul Harghitei Tess 2020, un raliu pe care nu am să-l uit niciodată. 

Ziua de vineri a fost dedicată recunoașterilor pe probele din Harghita. Abia așteptam să înceapă concursul, deoarece planul nostru era să câștigăm CNR2B la etapa de Harghita.

Am hotărât cu George, să mergem cât putem de tare, dar în același timp, să nu riscăm inutil, deoarece aveam nevoie de punctele puse în joc, aveam nevoie de victorie la general în CNR2B.

Pe prima probă, Lueta1, ritmul a fost de acomodare și testare a mașinii, iar problemele cauzate de supraîncălziră motorului, fierberea și pierderea aproape totală a apei, ne-au adus un minus de aproximativ 6 secunde, față de D. Nicoschi-A. Nicoschi, respectiv E. Resiga-D. Resiga, care au reușit, în mod fantastic, timpi absolut identici.

112527244 1212278615799480 1005458511495101501 n

Pe PS2 Craciunel, am crescut ritmul și am reușit o victorie la general, începând recuperarea secundelor pierdute pe PS1 Lueta, urmat de un PS3 cu un timp mai slab față de D. Nicoschi, în schimb, recuperând în fața lui Ema Resiga, prima buclă găsindu-ne pe locul secund în clasamentul general, cu un ecart de 4,6 secunde în spatele lu Dan Nicoschi.

PS4 Lueta2, a fost o probă cu adevărat solicitantă, unde am avut de toate: ploaie torențială la startul probei, clipe de agonie în momentele de acvaplanare, momente în care am crezut că nu mai reușim să ne încadrăm în următoarea curbă, iar în momentul în care am văzut că de la jumătatea probei asfaltul este uscat, extazul însoțit de un îndemn hotărât, din partea mea către George: “Nu mai iei piciorul de pe gaz”, ne-au adus o victorie la general, acest lucru culminând cu trecerea noastră pe prima poziție a clasamentului general, cu un avans de 1,1 secunde în fața lui Dan.

A urmat  a doua trecere pe Craciunel, clar aceasta fiind proba noastră preferată, unde am reușit să ne mărim avansul la 5,1 secunde față de Dan Nicoschi, îndreptându-ne hotărâți către PS6 Martinis, la CO aflând că proba a fost neutralizată, acesta urmând a fi parcursă în regim de etapă, iar timpii acordați fiind cei de pe prima trecere de pe Martiniș, din acest motiv, avansul nostru la general reducându-se cu 1,7 secunde față de Dan.

112229135 1213516809008994 8657888874332911284 n

A urmat ultima trecere pe Lueta – Power stage-ul, iar strategia noastră cu George a fost să o parcurgem cu un ritm bun, dar fără să riscăm inutil, deoarece Dan Nicoschi era cu Licență One Event și nu puncta în cadrul Clasamentului General CNR2B, iar noi puteam obține cele 30 de puncte aferente câștigătorului, plus cele 5 puncte date pentru câștigarea Power stage-ului. Am reușit să ne punem în aplicare strategia, la finalui probei venind pe locul second, obținând ceea ce ne-am propus și anume, adjudecarea tuturor punctelor aflate în joc: 35.

Mulțumim Dan Nicoschi-Alexandra Nicoschi pentru lupta absolut superbă pe care am avut ocazia să o dăm cu voi.

Cu 3 probe câștigate din 6, suntem mulțumiți atât de ritmul nostru, cât și de rezultatul obținut.

Vă mulțumim pentru acest rezumat, în numele echipei de la GP24, vă dorim tot ce este mai bun pentru sezonul 2020 și sperăm să ne întâlnim din nou. Succes!!


Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.