More

  Latest Posts

  Alex Cascatău este campionul sezonului 2020 in GT & Prototype Challenge atat la general cat si la clasa CN.

  Constănțeanul Alex Cascatău continua să-și facă un renume în Tarile de Jos, ultima să reușită fiind primul titlu la general obținut într-un campionat din afara României, el adăugându-se celui obținut la categoria CN tot în acest sezon.

  Un sezon de debut dominant de la un capăt la celalalt i-a asigurat lui Cascatău și coechipierului sau luxemburghez Alain Berg titlul în ierarhia generala a GT & Prototype Challenge, unul dintre cele mai cunoscute campionate naționale din Europa. Mulțumită unei zestre de 141 de puncte, piloții BS Racing by Baticonsult și-au trecut în cont ambele titluri puse la bătaie în acest an și asta deși ultima runda a stagiunii, cea cu numărul patru, a fost anulata.

  Șase curse a bifat Cascatău, campion al categoriei A2 în Romanian Endurance Series anul trecut, în 2020. Din acestea, pe cinci le-a câștigat la categoria să, CN, iar din acestea cinci, în trei s-a impus și la general. Romanul a fost și etalonul în materie de viteza pura obținând pole position-ul de fiecare data la categoria să, de patru ori timpii sai fiind îndeajuns de buni pentru a pune Norma M20 FC a echipei BS Racing by Baticonsult pe prima poziție a grilei combinate.

  Adus de Alain Berg, campionul en-titre al GT & Prototype Challenge după ce a dominat la rândul sau categoria SR3 anul trecut, Cascatău a învățat din mers atât circuitul Assen, cunoscut că și „Catedrala” motociclismului viteza, cât și Zandvoort-ul care vă găzdui în 2021 Marele Premiu de Formula 1 al Olandei. Romanul a avut adesea puțin timp la dispoziție pentru a se acomoda cu noile trasee și asta în condițiile în care a plouat de aproape fiecare data când Alex a ieșit pe traseu.

  Singurul rival la titlu al cuplului Cascatău/Berg a ratat etapa a treia a sezonului disputata luna trecuta la Zandvoort, Tim Joosen ratând astfel orice șansă de a se mai lupta la titlul categoriei CN. Joosen, reprezentant al Deldiche Racing, a învins în cursa a patra a sezonului – anume manșă a doua a etapei secunde – după ce Norma echipei BS Racing by Baticonsult a întâmpinat probleme tehnice. Aceste probleme au forțat echipa să se prezinte la Zandvoort cu un Radical SR3 RSX, model mult mai lent, dar care tot s-a luptat la victoria la general în ambele manșe.

  Că urmare a situației complicate cauzate de pandemia de COVID-19, finala sezonului 2020 ce ar fi trebuit să aibă loc în data de 7 noiembrie la Zolder, în Belgia, a fost anulata. Anunțul a făcut oficiala calitatea de campion al sezonului 2020 obținută de Alex Cascatău și, totodată, a dat startul pregătirilor pentru 2021.

  Impulsionata de încă un sezon încununat cu succese pe țoață linia, BS Racing by Baticonsult își dorește să țintească și mai sus la anul, în plan fiind chiar și câteva întreceri în afara Benelux-ului, poate chiar cu mașini mai rapide decât actuala Norma de categorie CN de 260 de cai putere. Până atunci, însă, Cascatău se menține în forma cu ajutorul întrecerilor din lumea virtuală, constănțeanul terminând pe poziția a treia în cursa virtuala de 24 de ore de la Zolder de weekend-ul trecut. Tot în materie de sim racing, Cascatău s-a impus și în ultima cursa a sezonului al șaselea din Racing League Romania.

  Clasament GT & Prototype Challenge 2020:

  • Alex Cascatău & Alain Berg – BS Racing by Baticonsult – Norma M20 FC – 141 pct.
  • Tim Joosen – Deldiche Racing – Norma M20 FCT – 63 pct.
  • Dominik Dierkes – Revolution Cars – Revolution – 48 pct.

  Alex Cascatău: „În primul rand vreau să le mulțumesc celor care au făcut posibil acest sezon – Baticonsult, sponsorul nostru principal, Alain fiindcă m-a ales să-i fiu coechipier în aceasta aventura, Moțul Romania fiindcă ne-a oferit lubrifianții necesari dar și echipei. Deși a fost un an ciudat pentru toată lumea și grilele de start au fost mai slab populate din cauza pandemiei, cred că am fost în stare să demonstrez că am avut mereu ritmul superior fata de adversari. Nu am putut avea un program mai extins de teste iar ambele circuite pe care am câștigat în acest an au fost noi pentru mine, și am fost nevoit să învăț repede și în condiții dificile. Am început deja să ne pregătim pentru 2021 și voi rămâne alături de BS Racing by Baticonsult pentru a progresa la un nivel și mai înalt. Vrem să luam startul într-un campionat european la anul. Le mulțumesc de asemenea familiei, prietenilor, dar și tuturor celor care m-au susținut de la distanta.”

  Sursa: Alex Cascatău

  Photocredit: Alex Cascatău


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss