More

  Latest Posts

  Alex Cascatău a început sezonul 2021 cu dublă victorie în Campionatul Național de Anduranță.

  Seria națională de anduranță a debutat weekendul trecut cu prima etapă a noului sezon competițional la MotorPark România, primul circuit de viteză din țara noastră. Primele două curse ale noului sezon din Romanian Endurance Series au adus victorii categorice pentru echipajul West Competition Racing format din Alex Cascatău și Alexandru Șiclovan.

  Cascatău

  București, 20 aprilie. Universul competițiilor de circuit din România și-a continuat evoluția cu repere importante în acest debut de sezon: record de participare pentru etapele din Romanian Endurance Series și Romanian Retro Racing (categoria viteză), dar și o nouă competiție de sprint lansată pentru piloții de prototipuri. Creșterea numerică și valorică a plutonului din RES a determinat separarea în două divizii (CN-GT, respectiv Touring), fiecare având câte două curse de o oră în deschiderea sezonului pe Motorpark România.

  West Competition Racing a revenit în campionat după un an de pauză, la timp pentru a celebra cinci ani de la prima prezență pe grilă a grupării fondate de Alexandru Șiclovan, care a fost totodată și prima cursă din istoria campionatului de anduranță. Problemele întâmpinate de Ciprian Petrăreanu și Dinu Dumitrașcu au determinat o schimbare de ultim moment, Alex Cascatău fiind invitat să piloteze BMW-ul E36 325i ce avea la activ ani de participări în VLN înainte de a fi importat în România în 2019.

  Cascatău

  Cascatău a venit direct de la aeroport la circuit, la timp pentru a intra în sesiunea de calificări în care și-a amintit rapid senzațiile date de motorul BMW cu 6 cilindri în linie ce-i era familiar după evoluțiile de la Spa-Francorchamps și Zolder în BMW Clubsport Trophy. Trei tururi lansate au fost de ajuns pentru ca mașina să fie plasată în pole position cu un timp de 1:58.994. A fost al cincilea pole consecutiv pentru Cascatău la categoria A2, după cele obținute în drum spre titlu în 2019.

  Ziua de cursă a stat sub amenințarea ploii, însă aceasta nu s-a intensificat suficient pentru a fi necesară renunțarea la anvelopele slick. Cascatău s-a desprins în fruntea primei manșe și a predat mașina către Șiclovan cu un avans facil de gestionat, ce a permis aplicarea planului inițial: menajarea materialului tehnic pentru cea de-a doua cursă. Aceasta a fost de asemenea câștigată de echipajul West Competition Racing, grație unui start inspirat de pe poziția a cincea pentru Șiclovan, care a urcat până pe locul secund și a rămas la o distanță mică de lider. Cascatău a preluat mașina și a efectuat depășirea decisivă pentru maximum de puncte în divizia RES Touring.

  Cascatău

  ”Această chemare a venit în mod neașteptat, pe seama absenței de ultim moment a lui Dinu Dumitrașcu. M-am bucurat să revin în echipa noastră de casă, cu care ne-am distrat de minune în anii trecuți și acum am putut continua seria victoriilor. Campionatul a crescut mult, ca expunere și ca valoare a investițiilor, fapt ce ne motivează să dăm totul pentru ca această ramură să ajungă în România la fel de populară precum în țările cu tradiție. Momentan sunt în discuții cu echipele pentru o posibilă participare în RES și cu ocazia etapei următoare, cursa de 500 de km” a declarat Alex Cascatău la finele etapei.

  Cascatău

  Următoarea etapă a Romanian Endurance Series va avea loc peste trei săptămâni, fiind cea mai lungă cursă a stagiunii. RES 500 va contopi cele două divizii cu ocazia unei întreceri de peste patru ore, timp necesar pentru a parcurge de 122 de ori traseul din județul Ialomița spre a trece borna celor 500 de kilometri.

  Cascatău

  Cascatău

  Cascatău

  Mai multe știri despre Campionatul Romanian Endurance Series găsiți AICI.

  Sursa: West Competition Racing

  Photocredit: Mihnea Tatu


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss