Latest Posts

Alex Albon revine în F1 cu Williams din 2022 alături de Nicholas Latifi

Vizualizări: 11392

Alex Albon se va întoarce pe grila de Formula 1 în 2022 după ce a obținut un acord pentru a concura cu Williams, echipa britanică confirmând, de asemenea, că Nicholas Latifi va rămâne în al treilea său an cu echipa.

Albon a îndeplinit sarcinile de pilot de rezervă și testare pentru Red Bull în acest sezon, după ce și-a pierdut locul de cursă în fața lui Sergio Perez. Cu toate acestea, dublul finalist pe podium a făcut presiuni pentru o întoarcere în curse în afara familiei Red Bull de câteva luni, după ce a devenit clar un loc la echipa principală sau AlphaTauri nu a fost posibil.

Așa cum a raportat F1.com, Albon a fost liderul unui dane la Williams de câteva săptămâni, echipa dornică de experiența și viteza sa. Red Bull în tandem s-au străduit din greu să realizeze o înțelegere, în ciuda opoziției rivalului-șef Mercedes, furnizorul de motoare al lui Williams.

Odată ce Mercedes a anunțat că își promovează protejatul George Russell în echipa de lucru, calea a fost clară pentru Williams să-și confirme planurile cu Albon care i-a luat locul, după ce Red Bull l-a eliberat de contractul său actual – deși au spus că încă mai au „opțiuni viitoare”.

Un purtător de cuvânt al Red Bull a declarat pentru F1.com: “L-am eliberat pe Alex pentru a deveni pilot Williams în 2022, dar păstrăm o relație cu acesta care include opțiuni viitoare”.

Alex Albon revine în F1 cu Williams din 2022 alături de Nicholas Latifi

Între timp, Latifi și-a intensificat jocul în acest an, Williams fiind mulțumit de creșterea sa și de îmbunătățirea performanței față de colegul de echipă George Russell și, prin urmare, erau dornici să continue cu el.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Este fantastic să putem confirma formația noastră de piloți pentru 2022 și sunt încântat să-l primesc pe Alex în echipă, alături de confirmarea relației noastre continue cu Nicholas până anul viitor”, a declarat șeful Williams, Jost Capito. „Suntem extrem de entuziasmați de noua noastră linie, ambii piloți aducând un amestec excelent de tinerețe și experiență, care nu numai că vor fi o potrivire excelentă pentru echipă, dar vor ajuta și echipa să facă următorul pas în călătoria noastră.

„Alex este unul dintre cele mai incitante talente tinere din motorsport, dar vine cu o cantitate mare de experiență în F1 din timpul petrecut la Red Bull. Clasamentele sale multiple pe podium îi evidențiază viteza de pilot și știm că se va simți imediat ca acasă alături de echipa de la Grove.

„Între timp, Nicholas ne-a impresionat în mod constant în ultimii trei ani cu munca sa grea, diligența și atitudinea pozitivă. El a continuat să se dezvolte de-a lungul timpului său la Williams și a devenit un pilot de F1 impresionant, așa cum se vede prin punctajele sale în acest sezon.

„Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să ne dezvoltăm impulsul pozitiv ca echipă și să terminăm acest sezon cât mai puternic posibil, înainte de a ne îndrepta atenția spre 2022.”

Alex Albon revine în F1 cu Williams din 2022 alături de Nicholas Latifi

Albon, care a debutat în 2019 cu Toro Rosso și a acumulat 38 de starturi, a adăugat: „Sunt foarte încântat și aștept cu nerăbdare să mă întorc la un loc de cursă de Formula 1 în 2022. Când scoți un pilot un an din F1 nu este niciodată sigur că va face o întoarcere, așa că sunt extrem de recunoscător faţă de Red Bull și Williams pentru că au crezut în mine și m-au ajutat în călătoria mea înapoi pe grilă.

„De asemenea, a fost minunat să văd toate progresele pe care Williams le-a făcut ca echipă anul acesta și aștept cu nerăbdare să-i ajut să continue acea călătorie în 2022. Concentrarea mea revine acum la rolul meu de pilot de testare și rezervă la Red Bull și ajut echipa în lupta pentru campionatul mondial din acest an.”

Între timp, șeful Red Bull, Christian Horner, a adăugat: „Îl evaluăm pe Alex foarte bine și, având în vedere programarea noastră pentru 2022 fixată, obiectivul nostru era să-l găsim într-o altă echipă unde să poată câștiga mai mult kilometraj F1 și experiență și suntem încântați să am făcut asta cu Williams Racing.

„Alex a fost un avantaj extrem de valoros în rolul său de pilot de testare și de rezervă în acest an, contribuind la aducerea performanțelor de la simulator la mașină în fiecare weekend, dar pentru cariera sa a fost important să nu petrecem încă un sezon cu el pe tuşă. Cu locul său pe grilă asigurat anul viitor, suntem încântați să-l vedem realizând această oportunitate și îi vom urmări îndeaproape progresul.”

Latifi a spus: „Sunt încântat să continui cu Williams încă un an; parțial din cauza noilor reglementări tehnice ale F1, dar și pentru că echipa se deplasează într-o direcție mai competitivă cu noii proprietari, conducere și oamenii din partea tehnică.

„M-am simțit acasă aici din ziua în care am ajuns și cred că sunt în locul potrivit pentru a continua cu traiectoria mea pozitivă. Scopul este să continuăm să aducem mici îmbunătățiri, astfel încât să putem profita cu toții de oportunitatea pe care o avem anul viitor.

„Sunt foarte încântat să lucrez cu mașina de anul viitor și este ca un început proaspăt pentru toată lumea. Mă simt privilegiat să fac parte din această schimbare. ”

Alex Albon revine în F1 cu Williams din 2022 alături de Nicholas Latifi

Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss