More

  Latest Posts

  Alex Albon despre intrarea sa în F1.

  Alex Albon, fostul pilot Toro Rosso, Red Bull Racing, iar acum pilot Williams F1 pentru sezonul 2022 al Formulei 1, a făcut recent lumină în legătură cu intrarea sa bruscă în Formula 1 în 2019. El a dezvăluit presei că Alex Albon simte că “a fost unul dintre cei mai nepregătiți piloți din toate timpurile” atunci când a primit șansa în Formula 1. Alex Albon a intrat direct în F1 fără să facă o zi de teste.

  Alex concura în Formula 2 atunci când oportunitatea de a concura în Formula 1 cu echipa soră a Red Bull Racing, Toro Rosso [acum AlphaTauri], i-a bătut brusc la ușă, deoarece la acel moment semnase un contract pentru a concura în Formula E cu Nissan e-Dams. În opinia lui Alex Albon, schimbarea bruscă a planurilor s-a desfășurat foarte repede și, vorbind despre asta, a spus: „S-a întâmplat foarte în ultimul moment”.

  „Nu vreau să intru în detalii despre cum s-a cam întâmplat totul. Dar a fost unul complicat, pentru că, evident, cu Nissan legat și toate cele de genul acesta, nu a fost atât de ușor pe cât mi-aș fi dorit, să trec de la Formula E la Formula 1”. „Evident, ca pilot de vârsta mea, mi-am dorit întotdeauna să fiu în Formula 1. Acesta este obiectivul tuturor [de] când eram copil. Dar da, a trebuit doar să găsim o înțelegere, iar odată ce s-a rezolvat înțelegerea, asta a fost tot”.

  Alex

  Alex Albon a intrat rapid în Formula 1 în cursul anului 2019 și, având în vedere viteza cu care au început să se întâmple lucrurile pentru el, i-a luat ceva timp lui Albon să se obișnuiască cu tot ceea ce se întâmpla în jurul său. În timp ce vorbea despre trecerea sa de la Formula 2 la Formula 1, Albon a declarat: „A fost un proces atât de rapid”.

  „Și în niciun moment, până la sfârșitul Rusiei [spre finalul sezonului Formula 2], nu m-am gândit vreodată că Formula 1 este posibilă, pentru că am petrecut atât de mult timp fără să fac parte dintr-un program, fără să fiu abordat de un program, fără să am această oportunitate”.

  „Și apoi, dintr-o dată, la propriu, la ultimele două curse din cariera mea în Formula 2, am primit această oportunitate și am ajuns în Formula 1”. Alex consideră că, având în vedere viteza cu care s-au petrecut lucrurile pentru el, nu a avut suficient timp să se pregătească pentru Formula 1, mai ales având în vedere că nu a făcut teste pentru Red Bull Racing.

  „Pentru că eu cred că toată lumea a făcut teste înainte de a ajunge în Formula 1, dar primul meu test a fost literalmente în prima zi a testelor de iarnă de la Barcelona, și asta a fost tot. Și m-am învârtit! M-am rotit imediat. M-am învârtit în virajul 4”, a declarat Albon. „Și m-am întrebat: Doamne, în ce m-am băgat?”.

  Alex

  Alex a fost promovat de la Toro Rosso la echipa principală Red Bull Racing în sezonul său de debut, din cauza dificultăților întâmpinate de Pierre Gasly la Red Bull Racing. El a făcut echipă cu Max Verstappen pentru tot sezonul 2020 și a fost înlocuit de Sergio Perez pentru sezonul 2021.

  În sezonul său de pauză din Formula 1, Albon a fost pilot de teste la Red Bull, dar pentru sezonul 2022 a obținut un loc la echipa Williams F1.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: First Sports

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss