Latest Posts

Alex Albon despre intrarea sa în F1.

Vizualizări: 10966

Alex Albon, fostul pilot Toro Rosso, Red Bull Racing, iar acum pilot Williams F1 pentru sezonul 2022 al Formulei 1, a făcut recent lumină în legătură cu intrarea sa bruscă în Formula 1 în 2019. El a dezvăluit presei că Alex Albon simte că “a fost unul dintre cei mai nepregătiți piloți din toate timpurile” atunci când a primit șansa în Formula 1. Alex Albon a intrat direct în F1 fără să facă o zi de teste.

Alex concura în Formula 2 atunci când oportunitatea de a concura în Formula 1 cu echipa soră a Red Bull Racing, Toro Rosso [acum AlphaTauri], i-a bătut brusc la ușă, deoarece la acel moment semnase un contract pentru a concura în Formula E cu Nissan e-Dams. În opinia lui Alex Albon, schimbarea bruscă a planurilor s-a desfășurat foarte repede și, vorbind despre asta, a spus: „S-a întâmplat foarte în ultimul moment”.

„Nu vreau să intru în detalii despre cum s-a cam întâmplat totul. Dar a fost unul complicat, pentru că, evident, cu Nissan legat și toate cele de genul acesta, nu a fost atât de ușor pe cât mi-aș fi dorit, să trec de la Formula E la Formula 1”. „Evident, ca pilot de vârsta mea, mi-am dorit întotdeauna să fiu în Formula 1. Acesta este obiectivul tuturor [de] când eram copil. Dar da, a trebuit doar să găsim o înțelegere, iar odată ce s-a rezolvat înțelegerea, asta a fost tot”.

Alex

Alex Albon a intrat rapid în Formula 1 în cursul anului 2019 și, având în vedere viteza cu care au început să se întâmple lucrurile pentru el, i-a luat ceva timp lui Albon să se obișnuiască cu tot ceea ce se întâmpla în jurul său. În timp ce vorbea despre trecerea sa de la Formula 2 la Formula 1, Albon a declarat: „A fost un proces atât de rapid”.

„Și în niciun moment, până la sfârșitul Rusiei [spre finalul sezonului Formula 2], nu m-am gândit vreodată că Formula 1 este posibilă, pentru că am petrecut atât de mult timp fără să fac parte dintr-un program, fără să fiu abordat de un program, fără să am această oportunitate”.

„Și apoi, dintr-o dată, la propriu, la ultimele două curse din cariera mea în Formula 2, am primit această oportunitate și am ajuns în Formula 1”. Alex consideră că, având în vedere viteza cu care s-au petrecut lucrurile pentru el, nu a avut suficient timp să se pregătească pentru Formula 1, mai ales având în vedere că nu a făcut teste pentru Red Bull Racing.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Pentru că eu cred că toată lumea a făcut teste înainte de a ajunge în Formula 1, dar primul meu test a fost literalmente în prima zi a testelor de iarnă de la Barcelona, și asta a fost tot. Și m-am învârtit! M-am rotit imediat. M-am învârtit în virajul 4”, a declarat Albon. „Și m-am întrebat: Doamne, în ce m-am băgat?”.

Alex

Alex a fost promovat de la Toro Rosso la echipa principală Red Bull Racing în sezonul său de debut, din cauza dificultăților întâmpinate de Pierre Gasly la Red Bull Racing. El a făcut echipă cu Max Verstappen pentru tot sezonul 2020 și a fost înlocuit de Sergio Perez pentru sezonul 2021.

În sezonul său de pauză din Formula 1, Albon a fost pilot de teste la Red Bull, dar pentru sezonul 2022 a obținut un loc la echipa Williams F1.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: First Sports
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

First Sports

Latest Posts

Don't Miss