Latest Posts

Albon: Piloții din F1 care provoacă steaguri galbene în calificări ar trebui să aibă turul șters

Vizualizări: 16396

Pilotul echipei Williams Racing, Alex Albon, a declarat că nu îl învinovățește pe Fernando Alonso pentru jocul din timpul calificărilor din Formula 1 de la Baku, dar consideră că piloților care provoacă incidente ar trebui să li se șteargă cel mai bun timp.

La finalul unei curse de ultim moment în Q1, Alex Albon a considerat că pilotul echipei Alpine F1, Fernando Alonso a condus în mod deliberat încet și apoi a provocat un steag galben intrând pe drumul de scăpare din virajul 15 pentru a-i împiedica pe ceilalți piloți să își îmbunătățească timpii. La radioul echipei, Alex Albon a spus: „Trebuie să fie penalizat tipul ăsta, trebuie. Este ridicol, a făcut asta tot turul. A condus încet intenționat. Și a fost atât de evident cum a ieșit de pe pistă, a fost ridicol. A frânat atât de devreme și a ieșit pur și simplu de pe circuit”.

Albon

Fernando Alonso a negat că i-a jucat feste lui Alex Albon și a explicat că s-a depășit singur, dar a adăugat că înțelege frustrarea pilotului echipei Williams Racing. Când membri presei au întrebat pe Alex Albon despre incident, acesta a spus „Cred că vă las pe voi să decideți. Aruncați o privire și comentați mai târziu”. Când a fost presat în continuare, el a explicat că nu era de fapt prea supărat pe Fernando Alonso, dar credea că cei care provoacă steaguri galbene sau roșii ar trebui să li se șteargă cel mai bun timp – așa cum se întâmplă în IndyCar – pentru ca oamenii să nu poată „juca sistemul”.

„Am fost frustrat, pentru că eu cred că ar fi o idee bună dacă am avea o schimbare de regulament prin care cei care creează steaguri galbene sau roșii să li se șteargă timpul pe tur”, a spus Alex Albon. „Știu că am vorbit despre asta anterior, dar nu se aplică nicio penalizare pilotului care face o greșeală. Bineînțeles, există jocuri. Reduci oricum numărul de oameni care pot face un tur pentru a începe Q1 (reținându-i), dar apoi creezi și mai multe steaguri galbene pentru mașinile din spatele tău, dar evident că reușești să treci de Q2”.

Albon a declarat că furia sa a provenit parțial din faptul că a fost atât de aproape de a ajunge în Q2, ceea ce ar fi fost doar a doua oară de la revenirea sa în F1 cu Williams. În urmă cu două săptămâni, la Monaco, el ratase Q2 cu o zecime. În schimb, Albon va începe cursa de duminică de pe locul 17, în timp ce Alonso a trecut în Q3 și pornește de pe locul 10 pe grilă.

Albon

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

De asemenea, el și-a aruncat o parte din vină pe el însuși, deoarece o greșeală la virajul 15 în turul său de ieșire a însemnat că nu l-a putut depăși pe Alonso pe linia dreaptă principală, înainte de turul său de calificare, lăsându-l vulnerabil la ceea ce a făcut spaniolul în față.

„Sunt 99% sigur că dacă nu aș fi făcut greșeala în penultimul viraj, aș fi beneficiat de urma pe care am ales să o iau în spatele lui pe tot parcursul turului și am fi intrat în Q2”, a adăugat pilotul anglo-thailandez. „Este unul dintre acele lucruri, nu sunt supărat pe Fernando, cred că este un tip inteligent și joacă bine sistemul”. Albon a fost altfel încurajat de modul în care Williams a abordat calificările după ce a părut pierdut în antrenamentele de vineri.

„Ca să fiu sincer, a fost o sesiune bună. Am făcut totul cum trebuie, m-am simțit bine în turele mele”, a declarat el. „Am simțit că nu am fost într-un loc bun vineri și cu siguranță am schimbat situația. Ne-am luptat din nou pe urmele Q2”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss