Latest Posts

Alex Albon: Lipsă de performanță în calificări și o dramă cu limitele pistei

Vizualizări: 12208

Alex Albon a trăit o calificare de neuitat: Mai întâi, thailandezul s-a împiedicat la intrarea în Q3, iar mai târziu limitele pistei au fost cauza pierderii sale. Există dezacorduri în privința penalizării.

Marele Premiu al Mexicului a decurs surprinzător de bine pentru Alexander Albon și echipa Williams până în calificări. Vineri, pilotul în vârstă de 27 de ani a reușit să pună un adevărat semn de exclamare pe prima sesiune de antrenamente libere, stabilind al doilea cel mai bun timp în spatele lui Max Verstappen.

În cea de-a doua sesiune de antrenamente libere de după-amiază, ploaia slabă și munca concentrată de configurare a mașinii thailandezului au împiedicat un rezultat de top. Cum fostul pilot Red Bull a fost blocat în trafic în faza finală, un ultim atac contra cronometru nu s-a concretizat. La finalul primei zile de antrenamente, Albon a terminat pe locul 14.

Sâmbătă dimineață, pilotul thailandez a reușit să își sublinieze performanța puternică și a ocupat din nou locul doi, în spatele lui Max Verstappen, în cea de-a treia sesiune de antrenamente libere. Doar 0,070 secunde l-au despărțit pe Albon de fostul său coechipier.

Performanța puternică a devenit și mai clară atunci când colegul de echipă Logan Sargeant a fost folosit pentru comparație: Americanul din SUA nu a depășit timpul de 1:18.718 în cea de-a treia sesiune de antrenamente libere și a fost astfel la peste șapte zecimi de secundă în spatele lui Albon.

Albon

Albon: Probleme de performanță în calificări

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

După performanțele impresionante din antrenamente, Albon trebuia să fie considerat unul dintre favoriții pentru pole position sau cel puțin primul urmăritor al lui Verstappen. Dar realitatea din calificări a fost diferită.

Încă din prima sesiune de calificări, pilotul echipei Williams nu s-a apropiat de performanțele sale din sesiunile de antrenamente. Albon a terminat primul segment de calificări pe locul nouă, cu un timp de 1:18.828. Pentru comparație: în cea de-a treia sesiune de antrenamente, pilotul Williams a fost deja cu aproape o secundă mai rapid. În timpul sesiunii de calificări, Albon a vorbit la radio despre problemele continue cu mașina și a suspectat o deteriorare a acesteia ca fiind explicația pentru lipsa de performanță.

În Q2, pilotul thailandez s-a chinuit apoi să intre în cea de-a treia sesiune de calificări, stabilind al nouălea cel mai bun timp chiar înainte de final și asigurându-și astfel, se presupune, participarea în segmentul final de calificări.

Albon

Albon: Lipsa de ritm și încălcarea limitelor pistei

Bucuria de a ajunge în Q3 avea să fie de scurtă durată: Controlul cursei a descoperit o infracțiune la limita pistei pentru Albon în virajul doi. Drept urmare, timpul de tur al pilotului de 27 de ani a fost anulat. Al doilea cel mai bun timp al pilotului Williams a fost suficient doar pentru locul 14 – o lovitură amară pentru echipa Williams și pentru toți suporterii lui Albon după performanțele pline de speranță din antrenamente.

“A fost foarte frustrant”, a explicat Albon după calificări. “Pur și simplu nu am avut ritmul necesar. Nu am avut aderență pe roata spate și chiar a trebuit să-mi gestionez pneurile într-un tur pentru a le menține în viață până în ultimul sector. Am avut aceeași problemă la începutul celui de-al doilea antrenament și din nou astăzi.”

Întrebat despre infracțiunea de depășire a limitelor pistei descoperită de comisari, Albon dezvăluie: “Nu cred că am ieșit de pe pistă, dar nu știu sigur”.

“Comisarii au schimbat limitele pistei la virajul doi, au vopsit linia albă mai groasă”, continuă thailandezul. “În poza pe care mi-au făcut-o, jumătate din mașina mea este în aer. Așa că nu se poate vedea exact dacă sunt încă pe linia albă sau nu. Dar, ei bine, au luat această decizie acum”, a spus Albon.

 

  • Duminica 29.10.2023, 22:00 – 00:00, Cursa
    F1TVPro, Digisport 2, Digisport 4K), Orange Sport 3, Prima Sport 3, Prima Sport 4K

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss