Latest Posts

Albon, drumul unui campion! Lider pe termen lung la Williams

Vizualizări: 25471

Performanța lui Alex Albon în Canada a confirmat impresia șefului echipei Williams, James Vowles: Thailandezul ar trebui să formeze viitorul echipei de Formula 1.

James Vowles nu a întâmpinat o sarcină ușoară în 2023. Englezul s-a mutat de la Mercedes la Williams, ca șef de strategie, pentru a prelua pentru prima dată funcția de șef. Williams este da ani de zile departe de trecutul său glorios, cu un total de 16 titluri de campion mondial și 114 victorii în Grand Prix-uri. În ultimii ani, echipa din Grove s-a luptat cu adevărat doar pentru a nu ajunge pe ultimul loc.

Tocmai acest ultim loc ar putea fi lăsat la Marele Premiu al Canadei din 2023. Puternic modernizat, Alex Albon la condus pe FW45, până la un senzațional loc 7, iar noul șef de echipă al thailandezului a fost uimit de performanța favoritului său.

Williams, Albon

Când a apărut la podcastul oficial de Formula 1 “Beyond the Grid” a zis: “A fost un drive de campion, iar eu am lucrat cu mulți dintre ei. Nu a făcut nicio greșeală când a fost sub presiunea a patru monoposturi mai rapide în spatele lui, care aveau pneuri mult mai bune decât el. O parte din modul în care și-a poziționat mașina la ieșirea din viraje a fost foarte inteligent.”

Jenson Button, Michael Schumacher, Nico Rosberg și Lewis Hamilton: șeful echipei Williams a lucrat cu destul de mulți campioni în cei 20 de ani petrecuți la Brackley. Albon este încă departe de un titlu mondial, dar britanicul își apreciază în continuare foarte mult pilotul: “Cu siguranță împinge mașina la limită. Asta este ceea ce cauți la un pilot. Cred că este foarte subestimat și sunt foarte fericit că este aici, în organizația noastră, pentru o perioadă lungă de timp.”

Williams, Albon

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Vowles vrea să construiască Williams în jurul lui Albon
Nu se știe exact cât de mult timp s-a angajat jucătorul de 27 de ani la Williams. Înainte de sezonul 2023, așa cum se întâmplă acum adesea în clasa regină, a fost anunțat doar un “contract multianual”, adică cel puțin până în 2024.

Întrebat dacă Vowles vrea să construiască echipa în jurul lui Albon pe termen lung, el a dat un răspuns clar: “Da, aș vrea. El are calități de lider. Sunt aspecte despre care discutăm, despre care el poate contribui mai mult. El are ceea ce este necesar pentru a ne duce mai departe”.

James Vowles

Printre aceste calități de lider, șeful echipei Williams spune că Albon are o influență pozitivă și în cealaltă parte a garajului: “Nu este acolo pentru a-și pune coechipierul la pământ pentru a se face pe sine să pară mai bun. El este acolo pentru a performa în mașină și face asta în fiecare weekend. Îi oferă lui Logan Sargeant o referință, dar este, de asemenea, mai mult decât dispus să îi dea sfaturi pentru a-l ajuta pe Logan să progreseze”.

Toate aceste calități va trebui să le aducă Albon și va trebui, de asemenea, să aibă putere de rezistență, pentru că va mai dura ceva timp până când Williams va reveni la regiuni reale de succes dincolo de un loc șapte ocazional, potrivit lui Vowles: “Avem un drum lung de parcurs, nu există nicio îndoială în această privință. Treaba mea acum este să creez o viziune care nu se referă la modul în care vom supraviețui săptămână de săptămână, ci unde vom fi peste un an, doi ani și cinci ani.” Se pare că are cel puțin o componentă a acestei viziuni deja în echipă cu Albon.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Bagnaia
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss