Latest Posts

Al-Rajhi câștigă etapa 7 a Dakar Rally, Peterhansel își extinde conducerea generală

Vizualizări: 14010

Pilotul Toyota, Yazeed Al-Rajhi, a depășit X-raid Mini-ul lui Stephane Peterhansel, pentru a obține o victorie inițială duminică în Raliul Dakar.

Peterhansel a condus o mare parte din Etapa 7, de 453 km, dintre Ha’il și Sakaka, cu avantajul său care se întinde până la 4m15s.

Dar o piesă ruptă pe mini-buggy-ul său l-a lăsat vulnerabil în ultimele secțiuni ale etapei, permițând eroului de acasă, Al-Rajhi, să depășească și să obțină o victorie la limită, de 48 de secunde – prima pentru echipa Overdrive în 2021.

În ciuda problemei sale mecanice, Peterhansel nu a coborât niciodată sub poziția a doua și chiar a recuperat o parte din teren în ultima porțiune de 137 km până la linia de sosire, punând capăt etapei la 27s distanță de Carlos Sainz Sr, aflat pe 3.

Pilotul Toyota, Nasser Al-Attiyah, nu a participat la lupta pentru conducere după deschiderea a trei puncte intermediare, ajungând să fie al patrulea și la aproape trei minute în spatele câștigătorului etapei, Al-Rajhi – ajungând la un moment dat la mai mult de cinci minute față de conducere.

Completând o zi puternică pentru Overdrive, Jakub Przygonski a terminat cu 12 minute în spatele coechipierului său câștigător de etapă, pe locul cinci, în timp ce Yasir Seaidan a fost al șaselea în cea mai bună din mașinile Century.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 

Al-Rajhi câștigă etapa 7 a Dakar Rally, Peterhansel își extinde conducerea generală

Pilotul PH Sport Peugeot, Cyril Despres, de cinci ori campion la motociclete, a câștigat încă un top 10, pe locul al șaptelea, Mathieu Serradori terminând doar 47s, pe opt, pentru Century.

Vladimir Vasilyev a fost din nou cel mai bun pilot Mini 4×4, pe nouă, în fața pilotului Bahrain Raid Xtreme și a câștigătorului din 2014, Nani Roma.

În urma unui braț de suspensie rupt în etapa 6, care l-a scăzut de la locul 10 la 54 în clasamentul  general, de nouă ori campion World Rally, Sebastien Loeb, a suferit un nou obstacol duminică, când BRX1-ul său, construit de Prodrive, s-a oprit din pricina unui rulment deteriorat.

Cu doar cinci etape rămase la Dakar, Peterhansel, de 13 ori câștigător, conduce categoria de mașini cu o marjă extinsă de 7m53s față de Al-Attiyah, în ciuda faptului că nu a înregistrat o victorie de etapă până acum.

Sainz se află la 41m06s în spatele coechipierului său de pe locul al treilea, restul fiind conduși de Przygonski, pe locul patru, la mai mult de o oră depărtare de conducere.

Roma deține un loc cinci puternic la debutul echipei sale BRX, departe de Vasilyev și PH Sport Peugeot al lui Khalid Al Qassimi.

Câștigătorul etapei 5, Giniel de Villiers, este pe locul opt pentru Toyota, în timp ce Prokop și pilotul Optimus, Christian Lavieille, completează primii 10.

 

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Dakar Rally

Latest Posts

Don't Miss