Latest Posts

Al-Rajhi câștigă etapa 10 din Dakar, Al-Attiyah îl învinge pe Peterhansel, ocupând locul doi

Vizualizări: 11169

Pilotul Toyota, Yazeed Al-Rajhi, a obținut onoruri în etapa 10 a Raliului Dakar, miercuri, în timp ce Nasser Al-Attiyah l-a învins pe Stephane Peterhansel, ocupând locul doi.

Începând al patrulea în bucla de 342 km dintre Neom și Alula, Al-Rajhi a preluat conducerea de la colegul său saudit, Yasir Seaidan, la cel de-al doilea punct intermediar și nu s-a mai uitat înapoi, obținând o a doua victorie de etapă în 2021.

Cu Al-Rajhi de neatins, Al-Attiyah și Peterhansel au fost prinși într-o luptă strânsă pentru cele mai bune dintre restul onorurilor, pilotul X-raid Mini deținând avantajul inițial. Al-Attiyah, de la Toyota, a reușit să-și răstoarne avantajul până la al optulea punct intermediar, asigurându-și în cele din urmă locul doi, cu o marjă mică de 49 de secunde.

Carlos Sainz, a coborât până pe locul 17 în prima parte a etapei, pierzând peste șase minute în fața liderilor, dar a recuperat suficient pentru a termina pe locul patru, cu 4m12s în urma lui Al-Rajhi.

Jakub Przygonski a încheiat o zi puternică pentru echipa Overdrive, pe locul cinci, învingându-l pe Giniel de Villiers cu puțin peste un minut.

Vladimir Vasilyev a fost al șaptelea într-un Mini 4×4, înaintea mașinilor Century ale lui Mathieu Serradori și Brian Baragwanath. Nani Roma a completat primii 10 la singura intrare rămasă în Bahrain Raid Xtreme.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Seaidan, care a condus raliul la primul punct de control, a fost nevoit să se oprească la km 190 și încă nu a finalizat etapa.

Cu doar două etape de parcurs, Peterhansel se apropie de un record de 14 titluri, deținând un avantaj de 17 minute față de Al-Attiyah, cu Sainz la mai mult de o oră distanță, pe locul al treilea.

Przygonski și Roma și-au consolidat poziția a patra și respectiv a cincea, înaintea Peugeot-ului PH Sport, al fostului pilot WRC, Khalid Al Qassimi, care a terminat pe locul 15 în etapa de miercuri.

Vasilyev stă la un minut în spatele lui Al Qassimi, pe locul al șaptelea, în timp ce de Villiers l-a depășit pe Martin Prokop, pentru a trece pe locul opt, iar pilotul Optimus, Christian Lavieille, rămâne pe locul 10.

O a doua victorie a etapei din 2021 l-a propulsat pe Al Rajhi pe locul 13, mai sus cu cinci locuri față de clasamentul de marți, în spatele lui Benediktas Vanagas și al lui Cyril Despres de la PH Sport.

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Dakar Rally

Latest Posts

Don't Miss