GP24 Media

LATEST POSTS

Al-Attiyah vizează „două etape cheie” vitale pentru speranțele sale de victorie la Dakar

Vizualizări: 10653

Nasser Al-Attiyah se concentrează pe etapele a cincea și a șasea din Raliul Dakar, despre care consideră că vor fi vitale pentru speranțele sale de a câștiga, după o a doua victorie succesivă de etapă.

Pilotul Toyota a redus deficitul de timp față de liderul general Stephane Peterhansel la 5m09s, obținând o a doua victorie consecutivă în cea de-a treia etapă de marți a Raliului Dakar, întrucât își propune să recupereze cele 12 minute pe care le-a pierdut în fața liderilor duminică, la prima etapă.

Întrucât triplul câștigător al Dakar a planificat deja un atac complet “din prima zi”, Al-Attiyah a ales etapele a cincea și a șasea drept oportunități “cheie” de a construi bazele atacului său după cea de-a patra etapă.

“Aceasta este o cursă sprint, așa că strategia noastră a fost să tragem tare chiar dacă deschidem pista. Știam că va fi mai dificil din punct de vedere al navigației, dar trebuie să îndrăznim, pentru că atunci când deschizi, nu întotdeauna pierzi, „A spus Al-Attiyah la sosirea sa la bivacul din Wadi Ad-Dawasir.”

„A deschide și a câștiga etapa se simte foarte bine. Mâine vom deschide din nou. Pe hârtie, a patra etapă ar trebui să prezinte mai multe piste rapide și teren greu, astfel încât să fie mai ușor în ceea ce privește navigația. Vrem să terminăm într-o poziție bună pentru a aborda două etape cheie pentru acest Dakar 2021: etapele a cincea și a șasea. Deci, trebuie să înțelegem încă ce strategie vom adopta. Dakar este o cursă lungă. Există câteva zile în care totul funcționează bine, ca și astăzi. Am fost confortabil cu ritmul meu. Deschiderea drumului fără urmele celorlalți în cele din urmă a devenit un avantaj, întrucât am fost complet concentrați pe noi înșine și am procedat cu încredere. Da, a existat un moment în care ne-am cam pierdut, dar nu am pierdut prea mult. ”

Al-Attiyah vizează „două etape cheie” vitale pentru speranțele sale de victorie la Dakar

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În timp ce Al-Attiyah spune că a continuat să fie în „mod push” pentru a reduce deficitul față de Peterhansel, luând peste patru minute din conducerea generală a pilotului X-Raid Mini, el a recunoscut că conduce în limitele sale, pentru a evita riscurile inutile, în funcție de teren.

“După senzația bună de ieri cu mașina și terenul, ideea de astăzi a fost să încercăm să câștigăm cât mai mult posibil”, a spus el. „Am atacat de la început și am fost în„ modul push ”. Am fost foarte fericit cu ritmul meu. Nu poți să depășești limitele, pentru că atunci când deschizi calea ar fi prea ușor să greșești. Cheia câștigătoare este să înțelegi când poți trage și când trebuie să te descurci în funcție de teren.”

“Nu a fost o zi ușoară. A fost un vânt puternic, așa că nu am putut vedea pistele, dar am avut încredere în Matthieu [Baumel], copilotul meu. A făcut o treabă grozavă cu navigația. Astăzi, terenul a fost variat, dar și cu dune de nisip, așa că prioritatea a fost să nu rămânem blocați. Ne-am folosit experiența și intuiția citind terenul mile după mile.”

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES