More

  Latest Posts

  Al-Attiyah reduce deficitul față de liderul Peterhansel în etapa a 3-a de la Dakar

  Nasser Al-Attiyah de la Toyota aproape a înjumătățit deficitul față de Stephane Peterhansel, după ce a câștigat a doua victorie succesivă în etapa a treia de marți a Raliului Dakar.

  Al-Attiyah, de trei ori câștigător, a fost lăsat în urmă când a pierdut 12 minute în fața liderilor în etapa de deschidere duminică.

  După ce a câștigat trei minute înapoi în etapa a 2-a, pilotul din Qatar a redus deficitul la doar cinci minute cu o victorie emfatică în circuitul de 406 km, în jurul Wadi Ad-Dawasir.

  Pilotul Toyota, Henk Lategan, Yazeed Al Rajhi al lui Overdrive și starul X-raid Mini, Carlos Sainz, au făcut cu rândul la conducerea etapei 3, înainte ca Al-Attiyah să-și afirme autoritatea în cel de-al patrulea punct intermediar, pentru a cuceri primul loc.

  Stabilind cel mai rapid timp la fiecare dintre punctele rămase de parcurs, Al-Attiyah a terminat în cele din urmă etapa cu 2ms27s distanță de Lategan, întrucât Peterhansel a terminat cu patru minute în urmă în a treia, după ce a suferit o pană la început.

  Pilotul secolului, Yasir Seaidan și Khalid Al Qassimi (Abu Dhabi Racing Peugeot) au fost clasați pe locul patru și respectiv pe locul cinci, ambii intrând în top 10 la sfârșitul zilei.

  Sebastien Loeb, de nouă ori campion WRC (Bahrain Raid Xtreme), și-a continuat cursa de recuperare după un început de coșmar la cea de-a cincea ieșire la Dakar, terminând pe locul șase, ocupând același loc în clasamentele generale.

  Cu două finalizări de etapă puternice la rând, francezul stă acum la puțin peste un minut distanță de pilotul Jakub Przygonski de la Overdrive, pe locul cinci, dar la 45 de minute în spatele liderului Peterhansel.

  Fostul coechipier al lui Loeb, Carlos Sainz, a suferit o zi dezastruoasă în cel de-al doilea din cele două Mini Buggy, pilotul spaniol a pierzând peste 30 de minute după ce a ieșit de pe traseu la 156 km în cursa specială și apoi a suferit o pană.

  Terminând pe locul 19 în clasamentele provizorii ale zilei, Sainz a coborât la al patrulea loc la general, în spatele pilotului de vârf al secolului, Mathieu Serradori, care a terminat pe locul șapte marți, în spatele lui Martin Prokop (Benzina Ford).

  Primii 10 în clasamentul general au fost completați de Lategan (al șaptelea), Seaidan, (opt), Al Qassimi (al nouălea) și Prokop (al 10-lea).

  În altă parte, Toyota a suferit daune grave după ce a trecut peste 10 km după penultimul punct intermediar. Atât Ten Brinke, cât și copilotul Tom Colsoul, au scăpat de accident fără să fie răniți și au așteptat sosirea echipei de asistență.

   

  Sursa: Dakar Rally

  Photocredit: Dakar Rally


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss