Latest Posts

Al-Attiyah reduce deficitul față de liderul Peterhansel în etapa a 3-a de la Dakar

Vizualizări: 10247

Nasser Al-Attiyah de la Toyota aproape a înjumătățit deficitul față de Stephane Peterhansel, după ce a câștigat a doua victorie succesivă în etapa a treia de marți a Raliului Dakar.

Al-Attiyah, de trei ori câștigător, a fost lăsat în urmă când a pierdut 12 minute în fața liderilor în etapa de deschidere duminică.

După ce a câștigat trei minute înapoi în etapa a 2-a, pilotul din Qatar a redus deficitul la doar cinci minute cu o victorie emfatică în circuitul de 406 km, în jurul Wadi Ad-Dawasir.

Pilotul Toyota, Henk Lategan, Yazeed Al Rajhi al lui Overdrive și starul X-raid Mini, Carlos Sainz, au făcut cu rândul la conducerea etapei 3, înainte ca Al-Attiyah să-și afirme autoritatea în cel de-al patrulea punct intermediar, pentru a cuceri primul loc.

Stabilind cel mai rapid timp la fiecare dintre punctele rămase de parcurs, Al-Attiyah a terminat în cele din urmă etapa cu 2ms27s distanță de Lategan, întrucât Peterhansel a terminat cu patru minute în urmă în a treia, după ce a suferit o pană la început.

Pilotul secolului, Yasir Seaidan și Khalid Al Qassimi (Abu Dhabi Racing Peugeot) au fost clasați pe locul patru și respectiv pe locul cinci, ambii intrând în top 10 la sfârșitul zilei.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Al-Attiyah reduce deficitul față de liderul Peterhansel în etapa a 3-a de la Dakar

Sebastien Loeb, de nouă ori campion WRC (Bahrain Raid Xtreme), și-a continuat cursa de recuperare după un început de coșmar la cea de-a cincea ieșire la Dakar, terminând pe locul șase, ocupând același loc în clasamentele generale.

Cu două finalizări de etapă puternice la rând, francezul stă acum la puțin peste un minut distanță de pilotul Jakub Przygonski de la Overdrive, pe locul cinci, dar la 45 de minute în spatele liderului Peterhansel.

Fostul coechipier al lui Loeb, Carlos Sainz, a suferit o zi dezastruoasă în cel de-al doilea din cele două Mini Buggy, pilotul spaniol a pierzând peste 30 de minute după ce a ieșit de pe traseu la 156 km în cursa specială și apoi a suferit o pană.

Terminând pe locul 19 în clasamentele provizorii ale zilei, Sainz a coborât la al patrulea loc la general, în spatele pilotului de vârf al secolului, Mathieu Serradori, care a terminat pe locul șapte marți, în spatele lui Martin Prokop (Benzina Ford).

Primii 10 în clasamentul general au fost completați de Lategan (al șaptelea), Seaidan, (opt), Al Qassimi (al nouălea) și Prokop (al 10-lea).

În altă parte, Toyota a suferit daune grave după ce a trecut peste 10 km după penultimul punct intermediar. Atât Ten Brinke, cât și copilotul Tom Colsoul, au scăpat de accident fără să fie răniți și au așteptat sosirea echipei de asistență.

 

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Dakar Rally

Latest Posts

Don't Miss