Latest Posts

Al-Attiyah îl învinge pe Peterhansel în etapa a 11-a la Dakar, iar Sainz ocupă locul al treilea

Vizualizări: 18589

Nasser Al-Attiyah a obținut joi o a cincea victorie a Raliului Dakar din 2021, dar nu a reușit să lase o urmă majoră în conducerea lui Stephane Peterhansel, înainte de confruntarea de vineri.

Începând al treilea, Peterhansel a câștigat un avantaj timpuriu în testul scurtat, de 464 km, dintre Alula și Yanbu, în fața coechipierului X-raid Mini, Carlos Sainz și a lui Khalid Al Qassimi.

În timp ce atât Sainz, cât și Al Qassimi s-au bucurat de scurte perioade de conducere mai târziu, Peterhansel a rămas predominant în frunte pe tot parcursul etapei, ajungând la punctul intermediar final cu un avantaj de 29s faţă de rivalul Toyota, Al-Attiyah.

Cu toate acestea, pilotul francez a pierdut mai mult de două minute în ultima secțiune de 26 km, spre linia de sosire, permițându-i lui Al-Attiyah să câștige etapa la o diferență de 1m56s.

Sainz a terminat cu încă 30s în urmă, ocupând poziția a treia, pierzând aproape cinci minute între punctele de control 3 și 5, la scurt timp după ce i-a cedat conducerea lui Peterhansel.

Pilotul Toyota Overdrive, Yazeed Al Rajhi, a terminat cu patru minute în urma liderului, pe locul al patrulea, în ciuda faptului că a trebuit să deschidă etapa, după ce a obținut a doua victorie în 2021 în specialul de joi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cyril Despres (PH Sport), de cinci ori câștigător la bikes, a egalat cel mai bun punctaj al său din Dakar 2021 de până acum, pe locul cinci, în timp ce Wei Han a fost, surprinzător, al șaselea, conducând un buggy SMG.

Pilotul uzinei Toyota, Giniel de Villiers, a învins cu ușurință X-raid-ul 4×4 al lui Vladimir Vasilyev, pe locul șapte, Al Qassimi scăzând pe locul nouă în clasamentul final, după ce a pierdut timp în ultimele secțiuni ale etapei.

Martin Prokop, a fost pe locul 10, înaintea lui Jakub Przygonski de la Overdrive și a pilotului de Century, Mathieu Serrardori.

Înaintea celei de-a 12-a și ultimei etape de vineri, Peterhansel conduce clasamentul general la 15m05s de Al-Attiyah, cu a 14-a victorie de la Dakar în vizor.

Sainz stă cu mai bine de o oră în urmă, pe poziţia a treia, după o primă săptămână cu probleme, Przygonski și pilotul Bahrain Xtreme, Nani Roma, rămânând al patrulea și respectiv al cincilea, în ciuda faptului că nu figurează în top 10 în etapa joi.

Al Qassimi rămâne al șaselea, urmând Vasilyev, de Villiers și Prokop, în timp ce Despres l-a depășit pe pilotul Optimus, Christian Lavieille, pentru a obține locul 10.

 

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Dakar Rally

Latest Posts

Don't Miss