GP24 Media

LATEST POSTS

Al-Attiyah elimină diferența față de liderul Dakar, Peterhansel, cu victoria etapei 4

Vizualizări: 11110

Nasser Al-Attiyah, al Toyota, a înregistrat miercuri cea de-a treia victorie consecutivă de etapă a Raliului Dakar din 2021, învingându-l la o diferență mică pe liderul general Stephane Peterhansel de la X-raid Mini.

Al-Attiyah și Peterhansel, alături de Henk Lategan și Carlos Sainz, au făcut din Etapa 4 cea mai aprigă bătălie din Dakar de până acum, cu cvartetul separat de doar un minut la un moment dat în timpul testului de 337 km, între Wadi Ad-Dawasir- Etapa din Riad.

Sainz, încă înfrânat de pierderea de 31 de minute din specialul de marți, a condus devreme pentru X-raid Mini, înainte ca Al-Attiyah să preia conducerea la al doilea punct intermediar. Lategan a fost următorul pilot care a ocupat primul loc, dar nu a putut să se îndepărteze de rivalii săi, permițându-i coechipierului Al-Attiyah să recâștige avantajul la al șaselea punct intermediar.

Campionul (de 3 ori) a câștigat etapa în cele din urmă cu doar 11 secunde distanță de Peterhansel, care i-a luat locul 2 lui Lategan în ultimii 39 de kilometri ai zilei, pentru a-l vedea pe Peterhansel menținând conducerea generală cu 4m58s.

Sainz stătuse la doar 31s de la Al-Attiyah la penultimul punct de control, pe locul al doilea, dar o cursă slabă pentru steag l-a aruncat pe locul cinci, cu 2 m26s în urma câștigătorului etapei.

Sebastien Loeb s-a bucurat de cea mai puternică prezentare a lui din Dakar 2021 de până acum, plasându-și buggy-ul Bahrain Raid Xtreme BR1, construit Prodrive, pe locul patru în ordinea zilei, la puțin peste un minut în spatele lui Lategan, de pe locul trei.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Al-Attiyah elimină diferența față de liderul Dakar, Peterhansel, cu victoria etapei 4

Jakub Przygonski a terminat la trei minute în spatele lui Sainz, învingându-l pe Abu Dhabi Racing Peugeot, al fostului pilot al Campionatului Mondial de Raliuri, Khalid Al Qassimi.

Vladimir Vasilyev și Orlando Terranova au fost clasați pe locul opt și respectiv pe locul nouă în Mini Coopers 4×4 de la X-Raid, în timp ce Erik van Loon a făcut două înregistrări de la Overdrive în top 10.

Marca The Century a avut o etapă 4 discretă, după ce a făcut parte din primele părți ale rally-raid-ului, cu cel mai bun finalist, Brian Baragwanath, care a terminat cu 11m31s pe 11 și Mathieu Serradori – care s-a clasat pe locul trei la general după cursa de marți – pierzând peste 25 de minute față de lideri.

După cursa de miercuri, Peterhansel continuă să stea în fruntea clasamentului general, în ciuda faptului că nu a obținut o victorie de etapă până acum, conducându-l pe Al-Attiyah cu puțin sub cinci minute.

Sainz se află acum la 36m19s în spatele coechipierului său, de 13 ori câștigător la Dakar, de pe locul 3, în timp ce Loeb și-a revenit dintr-o etapă de deschidere dezastruoasă, pentru a trece pe locul al patrulea, deși la 48m de locul cel mai înalt.

Lategan a urcat pe locul cinci, înaintea lui Przygonski, Serradori și Al Qassimi. Martin Prokop de la Benzina Ford și pilotul BRX Nani Roma completează primii 10.

Bernhard ten Brinke, care a revenit la echipa Overdrive în urma stagiului său cu echipa Toyota de uzină, a ieșit din Dakar-ul din acest an, după Hilux-ul său a suferit daune grele cu o răsturnare în specialul de marți.

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES