Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Al-Attiyah consideră că Dakar hotărăște „prea mult în favoarea buggy-urilor”

  Nasser Al-Attiyah consideră că participanții cu buggy-uri de la Raliul Dakar au un avantaj față de echipa sa, Toyota Gazoo Racing, înainte de confruntarea pentru victorie dintre el și Stephane Peterhansel.

  Câștigătorul de trei ori de la Dakar a micșorat avantajul liderului general Peterhansel, cu 49 de secunde în etapa 10 , terminând al doilea în urma lui Yazeed Al Rajhi. În ciuda faptului că a rămas în lupta pentru victorie de-a lungul competiției, Qatari simte că a fost în dezavantaj față de competitorii cu buggy-uri X-raid Mini, care au reușit să facă față mai bine terenului mai aspru, comparativ cu Toyota lui, în special suferind mult mai puține pene pe secțiunile de stâncă .

  „Sunt un pic frustrat, nu este o luptă între mine și Stephane, nu am nicio problemă să-l provoc pe pilot, am dovedit că împreună cu Stephane și coechipierul său Carlos [Sainz Sr] suntem mereu acolo”, a declarat Al –Attiyah. „Pentru mine lupta dintre o mașină cu tracțiunea integrală și buggy este o luptă pierdută. Regulile sunt prea mult în favoarea buggy-urilor. Viteza mea și munca excelentă făcută de Matthieu [Baumel], copilotul meu, nu sunt suficiente pentru a reduce decalajul dintre cele două.”

  „Greșelile de navigație, dar și penele au determinat cursa. De la începutul raliului până astăzi, echipa noastră a avut 60 de pene față de 14 ale echipei X-raid Mini. Aceste date vorbesc de la sine. Buggy-urile au anvelope mai mari, așa că merg neted pe stânci, în timp ce pentru noi este un coșmar.”

  „Astăzi a fost teren mai nisipos, astfel încât să putem avansa, dar când sunt pietre, ca ieri, ne luptăm. Astăzi, de asemenea, nu am vrut să ne asumăm riscuri inutile, pentru a evita să pierdem mai mult timp.”

  Peterhansel se mulțumește cu limitarea atacului lui Al-Attiyah asupra etapei de miercuri, dar este convins că lupta pentru victorie rămâne departe de a se încheia, cu viitoarea etapă Alula Yanbu, de 598 km, gata să înceapă.

  „Mai sunt încă mulți kilometri de făcut, așa că ne ținem capul jos”, a spus Peterhansel, de 13 ori câștigător al Dakar. „În fiecare zi încercăm să ne facem treaba la cel mai bun nivel, deoarece o greșeală de navigare te poate costa foarte mult. Navigația este concepută pentru a-i abate pe piloți de la traseu, așa că nici astăzi nu a fost ușor. Ieri am câștigat mult, în timp ce astăzi nu ne-am pierdut, dar am ezitat mult. Una peste alta suntem mulțumiți, am pierdut foarte puțin timp în fața lui Nasser și asta contează cu adevărat. Tensiunea crește imediat ce începi să eziți, așa că atunci trebuie să rămâi cât mai calm posibil”.

   

  Sursa: Dakar Rally

  Photocredit: Dakar Rally  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss