Latest Posts

Al-Attiyah consideră că Dakar hotărăște „prea mult în favoarea buggy-urilor”

Vizualizări: 10785

Nasser Al-Attiyah consideră că participanții cu buggy-uri de la Raliul Dakar au un avantaj față de echipa sa, Toyota Gazoo Racing, înainte de confruntarea pentru victorie dintre el și Stephane Peterhansel.

Câștigătorul de trei ori de la Dakar a micșorat avantajul liderului general Peterhansel, cu 49 de secunde în etapa 10 , terminând al doilea în urma lui Yazeed Al Rajhi. În ciuda faptului că a rămas în lupta pentru victorie de-a lungul competiției, Qatari simte că a fost în dezavantaj față de competitorii cu buggy-uri X-raid Mini, care au reușit să facă față mai bine terenului mai aspru, comparativ cu Toyota lui, în special suferind mult mai puține pene pe secțiunile de stâncă .

„Sunt un pic frustrat, nu este o luptă între mine și Stephane, nu am nicio problemă să-l provoc pe pilot, am dovedit că împreună cu Stephane și coechipierul său Carlos [Sainz Sr] suntem mereu acolo”, a declarat Al –Attiyah. „Pentru mine lupta dintre o mașină cu tracțiunea integrală și buggy este o luptă pierdută. Regulile sunt prea mult în favoarea buggy-urilor. Viteza mea și munca excelentă făcută de Matthieu [Baumel], copilotul meu, nu sunt suficiente pentru a reduce decalajul dintre cele două.”

“Greșelile de navigație, dar și penele au determinat cursa. De la începutul raliului până astăzi, echipa noastră a avut 60 de pene față de 14 ale echipei X-raid Mini. Aceste date vorbesc de la sine. Buggy-urile au anvelope mai mari, așa că merg neted pe stânci, în timp ce pentru noi este un coșmar.”

“Astăzi a fost teren mai nisipos, astfel încât să putem avansa, dar când sunt pietre, ca ieri, ne luptăm. Astăzi, de asemenea, nu am vrut să ne asumăm riscuri inutile, pentru a evita să pierdem mai mult timp.”

Al-Attiyah consideră că Dakar hotărăște „prea mult în favoarea buggy-urilor”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Peterhansel se mulțumește cu limitarea atacului lui Al-Attiyah asupra etapei de miercuri, dar este convins că lupta pentru victorie rămâne departe de a se încheia, cu viitoarea etapă Alula Yanbu, de 598 km, gata să înceapă.

“Mai sunt încă mulți kilometri de făcut, așa că ne ținem capul jos”, a spus Peterhansel, de 13 ori câștigător al Dakar. „În fiecare zi încercăm să ne facem treaba la cel mai bun nivel, deoarece o greșeală de navigare te poate costa foarte mult. Navigația este concepută pentru a-i abate pe piloți de la traseu, așa că nici astăzi nu a fost ușor. Ieri am câștigat mult, în timp ce astăzi nu ne-am pierdut, dar am ezitat mult. Una peste alta suntem mulțumiți, am pierdut foarte puțin timp în fața lui Nasser și asta contează cu adevărat. Tensiunea crește imediat ce începi să eziți, așa că atunci trebuie să rămâi cât mai calm posibil”.

 

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Dakar Rally

Latest Posts

Don't Miss