More

  Latest Posts

  Al-Attiyah a trebuit să „atace din prima zi” în Dakar într-o luptă „deschisă” pentru victorie

  Nasser Al-Attiyah de la Toyota spune că Raliul Dakar din 2021 este unul „în care trebuie să atacăm din prima zi” datorită naturii „deschise” a bătăliei pentru victoria generală.

  Primul în prolog sâmbătă, Al-Attiyah a ghidat Toyota către victorie în cea de-a doua etapă de luni, la cursa de 284 de mile de la Bisha la Wadi Ad-Dawasir, pilotul Qatari trecând pe locul trei în clasament.

  Pilotul Mini-raid X, Stephan Peterhansel, s-a mutat în poziția de conducere la general, după cea de-a doua etapă de luni, obținând un avantaj de 6,37s față de coechipierul său, Carlos Sainz, care a fost al treilea în etapa a doua.

  Comentând după primele trei zile de acțiune în Arabia Saudită, Al Attiyah a spus: „Acesta este un Dakar în care trebuie să atacăm încă din prima zi. Nu există altă opțiune. Cursa este foarte deschisă. Există trei piloți: eu, Carlos și Stephane, care luptăm împreună și nu putem îndrăzni să încetinim. De asemenea, este bine să-l ai pe Sebastien (Loeb) la Dakar, dar cred că proiectul [Prodrive] este destul de tânăr, așa că vor avea nevoie de ceva timp”.

  Al-Attiyah știa că victoria prologului său îl va pune în dezavantaj la deschiderea de duminică, dar recunoaște că timpul pe care l-a pierdut a fost „mai mult decât se aștepta” , după ce a suferit o pană și o problemă tehnică la sistemul de navigație digitală.

  „Am decis să tragem tare în prolog și am câștigat”, a spus el.

  „Din păcate, am pierdut mai mult decât ne așteptam, deoarece am avut o pană și am avut o problemă cu roadbook-ul digital. IPad-ul s-a oprit și a rămas complet negru timp de 1m30. Matthieu (Baumel, copilotul) a făcut o treabă excelentă, deoarece memorase notele din fața noastră, așa că am limitat daunele. Problema a fost mai mult că am fost destul de precauți în acei 70 km (43,5 mile) de pietre, deoarece mi-am amintit foarte bine toate penele și problemele pe care le-am avut anul trecut. În primii 150 km de nisip moale [în etapa a 2-a], buggie-urile lui Carlos (Sainz) și Stephane (Peterhansel) au încă un avantaj. Dar în a doua parte, pe o cale rapidă, am putut face diferența. Am tras tare și am recuperat ceva timp. Navigarea a fost destul de dificilă, dar am făcut doar mici greșeli.”

  “Sunt fericit pentru că acesta a fost obiectivul: reducerea distanței. Marți vom deschide din nou pista. Nu știm ce tip de teren vom aborda. Dacă nu există multe dune moi, putem face o etapă bună și putem pierde cât mai puțin posibil”.

  Sursa: Dakar Rally
  Photocredit: Dakar Rally

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Dakar Rally

  Latest Posts

  Don't Miss