More

  Latest Posts

  Al-Attiyah a trebuit să „atace din prima zi” în Dakar într-o luptă „deschisă” pentru victorie

  Nasser Al-Attiyah de la Toyota spune că Raliul Dakar din 2021 este unul „în care trebuie să atacăm din prima zi” datorită naturii „deschise” a bătăliei pentru victoria generală.

  Primul în prolog sâmbătă, Al-Attiyah a ghidat Toyota către victorie în cea de-a doua etapă de luni, la cursa de 284 de mile de la Bisha la Wadi Ad-Dawasir, pilotul Qatari trecând pe locul trei în clasament.

  Pilotul Mini-raid X, Stephan Peterhansel, s-a mutat în poziția de conducere la general, după cea de-a doua etapă de luni, obținând un avantaj de 6,37s față de coechipierul său, Carlos Sainz, care a fost al treilea în etapa a doua.

  Comentând după primele trei zile de acțiune în Arabia Saudită, Al Attiyah a spus: „Acesta este un Dakar în care trebuie să atacăm încă din prima zi. Nu există altă opțiune. Cursa este foarte deschisă. Există trei piloți: eu, Carlos și Stephane, care luptăm împreună și nu putem îndrăzni să încetinim. De asemenea, este bine să-l ai pe Sebastien (Loeb) la Dakar, dar cred că proiectul [Prodrive] este destul de tânăr, așa că vor avea nevoie de ceva timp”.

  Al-Attiyah știa că victoria prologului său îl va pune în dezavantaj la deschiderea de duminică, dar recunoaște că timpul pe care l-a pierdut a fost „mai mult decât se aștepta” , după ce a suferit o pană și o problemă tehnică la sistemul de navigație digitală.

  „Am decis să tragem tare în prolog și am câștigat”, a spus el.

  „Din păcate, am pierdut mai mult decât ne așteptam, deoarece am avut o pană și am avut o problemă cu roadbook-ul digital. IPad-ul s-a oprit și a rămas complet negru timp de 1m30. Matthieu (Baumel, copilotul) a făcut o treabă excelentă, deoarece memorase notele din fața noastră, așa că am limitat daunele. Problema a fost mai mult că am fost destul de precauți în acei 70 km (43,5 mile) de pietre, deoarece mi-am amintit foarte bine toate penele și problemele pe care le-am avut anul trecut. În primii 150 km de nisip moale [în etapa a 2-a], buggie-urile lui Carlos (Sainz) și Stephane (Peterhansel) au încă un avantaj. Dar în a doua parte, pe o cale rapidă, am putut face diferența. Am tras tare și am recuperat ceva timp. Navigarea a fost destul de dificilă, dar am făcut doar mici greșeli.”

  “Sunt fericit pentru că acesta a fost obiectivul: reducerea distanței. Marți vom deschide din nou pista. Nu știm ce tip de teren vom aborda. Dacă nu există multe dune moi, putem face o etapă bună și putem pierde cât mai puțin posibil”.

  Sursa: Dakar Rally

  Photocredit: Dakar Rally


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss