Latest Posts

Africa de Sud ar putea reveni în calendarul Formulei 1 din 2023

Vizualizări: 21439

 

O idee susținută și promovată de Lewis Hamilton în trecut ar putea reveni în Formula 1. După treizeci de ani de pauză, Marele Premiu al Africii de Sud ar putea reveni în calendarul Formulei 1 în 2023. Ultima mare premiu organizat în Africa de Sud a avut loc în 1993, la Kyalami, cursă în care s-a impus Alain Prost pentru Williams.

Așa cum se vehicula în presa sud africană, planul original era ca Africa de Sud să revină în calendar în 2022, dar, datorită problemelor generate de pandemia cu Coronavirus, această dorință ar putea fi amânată pentru încă un an.

Warren Scheckter, unul dintre fiii lui Jody Scheckter, campionul mondial din 1979, este omul din spatele inițiativei de a repune continentul african pe harta Formulei 1. Totodată, această idee are susținere și din partea lui Stefano Domenicali, CEO-ul Formulei 1 fiind de părere că Africa are nevoie de un mare premiu. “Este ceva foarte important și cred că ar însemna mult pentru ceea ce promovează Formula 1 acum.”

Warren Scheckter a descris ideea ca Africa de Sud să organizeze un grand prix în numele continentului african ca fiind “cea mai logică soluție” și a invocat argumente istorice în favoarea organizării un grand prix la Kyalami. “Africa de Sud ar fi cea mai logică soluție, mai ales că suntem o țară cu tradiție mare în Formula 1. Am avut propriul campionat de Formula 1 în anii 70, avem un campion mondial și este o competiție foarte urmărită în țara noastră.” a declarat Scheckter.

“Cel mai important e faptul că avem un circuit gata oricând să găzduiască evenimente cum ar fi un mare premiu de Formula 1. Așadar, dacă ar fi vorba de vreun Mare Premiu al Africii de Sud, atunci Kyalami este locația ideală în acest sens.” a continuat organizatorul sud-african.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Lewis Hamilton a fost unul dintre cei mai vocali susținători pentru găzduirea unui GP în Africa. Campionul mondial en titre a susținut că organizarea unui mare premiu în Africa ar fi benefic pentru promovarea diversității în Formula 1.

Marele Premiu al Africii de Sud are o tradiție îndelungată în Formula 1, fiind organizat între 1967 și 1985 și între 1992-1993, toate edițiile sale fiind organizate la Kyalami.

Sursa: Planet F1
Photocredit: Planet F1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Planet F1

Latest Posts

Don't Miss