Latest Posts

Afacere cu McLaren: Iată ce spune Toyota despre o posibilă revenire în F1

Vizualizări: 16746

McLaren și Toyota își intensifică cooperarea – Ce înseamnă acest lucru pentru o posibilă revenire în Formula 1 a constructorului japonez

Va deveni în curând cooperarea dintre McLaren și Toyota și mai intensă? Fact este că echipa de Formula 1 a reziliat recent un contract de lungă durată pentru utilizarea tunelului de vânt al Toyota din Köln și și-a mutat programul la uzina din Woking. Dar acesta nu este sfârșitul cooperării.

Din contră: Parteneriatul dintre cele două companii este din ce în ce mai strâns. Acest lucru a devenit clar înainte de Marele Premiu al Japoniei, atunci când McLaren a anunțat că pilotul junior Toyota Ryo Hirakawa va fi semnat ca pilot de rezervă pentru 2024.

Ca parte a înțelegerii, pilotul japonez va participa la programul de simulator al McLaren și va face câteva teste cu mașina din 2021. Faptul că Hirakawa a fost ales a fost destul de surprinzător, deoarece el nu a mai fost niciodată pe radarul echipelor de Formula 1.

Faptul că o face acum subliniază ambițiile Toyota de a crea legături mai puternice cu cursele de Grand Prix. Prezența președintelui Toyota, Akio Toyoda la McLaren, ca parte a unei delegații a constructorului japonez la Marele Premiu al Japoniei de acum o săptămână, vorbește de asemenea despre acest lucru.

Au existat chiar și zvonuri conform cărora McLaren ar putea avea în vizor Toyota ca potențial viitor partener pentru motoare, în cazul în care ar decide să revină în Formula 1 la un moment dat.

McLaren

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cum s-a ajuns la semnarea contractului cu Hirakawa

Întrebat despre contextul în care s-a ajuns la semnarea lui Hirakawa, Andrea Stella, directorul echipei McLaren a explicat: ” Pentru că am început un program de dezvoltare a piloților, sunt mulți oameni care bat la ușă. Căutăm în mod activ talente, dar avem și interesul altor talente de a se alătura programului.”

“Acest lucru este bun, deoarece arată că suntem credibili din acest punct de vedere”, subliniază Stella. “Evident, suntem foarte mulțumiți că Ryo și Toyota au dorit să se alăture echipei în ceea ce privește programul de dezvoltare a piloților.”

“Am profitat de această ocazie pentru a-l adăuga la lotul de piloți de rezervă. Dar interesul nostru nu se referă doar la pilotul în sine. Suntem interesați și în a împărtăși modul în care ne ocupăm de performanță, cum ne ocupăm de dezvoltarea piloților. Așa că vrem să ne lărgim puțin orizonturile.”

Deși există posibilitatea ca în următorii ani să se creeze legături mai strânse, indicii că Toyota vrea să revină definitiv în F1 par însă premature în acest moment.

McLaren

Revenirea Toyota în F1: Niciodată să nu spui nu

Kazuki Nakajima, consilier la Toyota Gazoo Racing, a declarat în marja Marelui Premiu al Japoniei că acordul cu Hirakawa nu este un prim pas spre o revenire în Marele Premiu. Dar a lăsat ușa deschisă că lucrurile s-ar putea schimba în anii următori.

“În momentul de față este un NU clar”, a comentat el interesul Toyota pentru Formula 1. “Acest acord este de fapt doar despre un pilot, despre susținerea visului unui pilot. În acest moment chiar nu are nicio legătură cu asta”.

“Știu, bineînțeles, că se poate gândi la asta și că există multe zvonuri. Dar pot spune foarte clar că nu este cazul și că nu are nicio legătură cu asta”, a subliniat Nakajima, dar a adăugat: “Pentru viitor, nu se știe niciodată”.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

McLaren
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss