Latest Posts

Adrian Newey acceptă prelungirea contractului cu echipa Red Bull Racing F1

Vizualizări: 25371

Adrian Newey și-a dedicat viitorul în Formula 1 echipei Red Bull Racing, după ce a acceptat o prelungire a contractului pe termen lung cu echipa campioană mondială. Contractul actual al legendarului designer de F1 urma să fie reînnoit la sfârșitul acestui an, ceea ce a dus la speculații recente potrivit cărora ar putea fi vizat de concurenți.

Însă, pe fondul unui start dominant al sezonului 2023 pentru RB19 de la Red Bull, sursele au dezvăluit că Red Bull Racing și Adrian Newey s-au mișcat rapid pentru a stabili detaliile unui nou acord care îi va face să lucreze împreună pentru încă mulți ani de acum încolo. Circumstanțele fericite pentru ambele părți au făcut ca negocierile contractuale să fie ușoare. Red Bull are toată încrederea în Adrian Newey, iar Adrian Newey nu dorește să lucreze pentru nicio altă echipă.

Adrian Newey își va continua rolul de director tehnic, având în vedere supravegherea progresului echipei de Formula 1 Red Bull Racing, a activității sale de tehnologie avansată și a noii sale divizii Powertrains. Deși nu a existat niciun anunț oficial cu privire la noul contract și nici detalii despre durata acestuia, Christian Horner, șeful echipei Red Bull Racing, a salutat faptul că Adrian Newey s-a angajat în mod oficial în cadrul echipei, după ce s-a alăturat inițial în 2006.

Newey

„Adrian Newey a fost o parte atât de fundamentală de aproape de la început”, a declarat Christian Horner presei. „El acoperă o mulțime de o mulțime de domenii și, pentru a avea profunzimea experienței și cunoștințelor sale la care să ne bazăm, precum și modul în care lucrează cu băieții tineri, este minunat. Este la fel de motivat cum a fost întotdeauna. Evident, este foarte interesat de ceea ce se întâmplă în noua divizie Powertrains și, de asemenea, în Red Bull Advanced Technology. Așadar, el acoperă cei trei piloni ai campusului din Milton Keynes”.

Christian Horner a considerat că configurația pe care o are Red Bull Racing, cu Adrian Newey lucrând în colaborare cu personalități de rang înalt, precum directorul tehnic al F1, Pierre Wache, și șeful Powertrains, Ben Hodgkinson, a contribuit la dezvoltarea punctelor sale forte. „Cred că Pierre, pe partea de șasiu, face o treabă excelentă”, a adăugat Christian Horner. „Îl avem pe Ben Hodgkinson la Powertrains care face o treabă fantastică și pe Rob Gray pe partea de tehnologie avansată”.

„Este o afacere bazată pe oameni, iar acest lucru îi permite lui Adrian Newey să își aplice expertiza. El nu trebuie să fie prezent în fiecare zi pe un anumit subiect. Suntem capabili să folosim amploarea experienței sale în întregul grup”. Christian Horner a mai spus că Adrian Newey a fost înflăcărat de perspectiva ca Red Bull Racing să-și producă propriile motoare începând cu 2026 – ceea ce înseamnă că echipa își va proiecta întregul pachet pentru prima dată în istorie.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Newey

„Adrian Newey este un inginer foarte competent în ceea ce privește tot ceea ce ține de combustie”, a declarat Christian Horner. „Puteți vedea că a aderat pe deplin la acest concept și vede potențialul pe care îl aduce cu adevărat pe termen lung”.

Adrian Newey este considerat cel mai bun designer de Formula 1 din toate timpurile. El a fost responsabil pentru proiectarea unora dintre cele mai de succes mașini din istoria acestui sport, inclusiv cele care l-au ajutat pe Michael Schumacher să câștige cinci campionate mondiale cu Scuderia Ferrari și pe Sebastian Vettel patru cu Red Bull Racing.

Printre numeroasele sale inovații se numără utilizarea caroseriei de tip „sticlă de Coca Cola”, care a fost introdusă pentru prima dată pe Williams FW16 în 1994. Acest design permite o performanță aerodinamică mai bună prin îngustarea caroseriei spre roțile din spate, creând o formă mai aerodinamică. În total, la începutul carierei sale, Adrian Newey a proiectat 11 mașini de F1 care au câștigat titlul de constructor (12 campionate de piloți), precum și 2 campionate Indycar și 2 campionate Sportscar.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss