Latest Posts

Acum 36 de ani, Ayrton Senna a debutat în Formula 1 la Jacarepaguá

Vizualizări: 12228

Acesta este un articol dedicat aniversării a 60 de ani de la nașterea lui Ayrton Senna, care, în vremea sa, era un star, atât în karting, cât și în competițiile entry-level în Marea Britanie, a debutat în Formula 1 în 1984, iar de atunci, mulți au spus ca va fi cel mai bun pilot din lume.

Venind după un sezon de Formula 3 foarte bun, cu un an în urmă(1983), Ayrton a debutat în Marele Circ cu echipa Toleman. Prima cursă din campionat avea să fie în țara natală, la Rio de Janeiro, pe circuitul Jacarepaguá . Însă, chiar dacă mulți s-au așteptat ca Senna să câștige primele sale puncte, mașina a avut probleme mecanice și a trebuit să fie retrasă. Însă Ayrton a reușit să termine pe locul 6 în următoarele două curse, în Africa de Sud și Belgia, acumulând primele sale puncte în competiția mondială.

La Marele Premiu al Principatului Monaco, Senna avea să ducă totul la următorul nivel. După ce a plecat de pe locul 14, într-o cursă în care ploua torențial, Senna a terminat pe 2, după doar 31 din cele 78 de tururi programate.Tot în turul 31, cursa a fost oprită din cauza vremii și nu a mai fost reluată.

Senna a fost pe podium, pentru a doua oară, la Brands Hatch (Anglia), unde a terminat pe locul 3. „Oamenii, obișnuiți cu succesul enorm al lui Senna, l-au aclamat mai mult pe el decât pe Niki Lauda”, a declarat un reporter local.

Performanța mediocră a echipei nu l-a oprit pe Senna din încercarea de a mai lua un podium, în ultima cursă, la Estoril (Portugalia), acolo unde a terminat pe locul 3, în spatele lui Niki Lauda și Alain Prost. Toți trei la un loc aveau să aibă un total de 10 titluri.

La sfârșitul sezonului, Ayrton Senna a semnat cu Lotus, o echipă cu care se lupta pentru titlu în acele vremuri, echipă cu care avea să obțină prima victorie în Formula 1 în aprilie 1985.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: Fabian Zarva, GP24 Author
Photocredit: Reddit
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Fabian Zarva, GP24 Author

Latest Posts

Don't Miss