More

  Latest Posts

  Acum 35 de ani, Ayrton Senna a debutat în Formula 1 la Jacarepaguá

  Ayrton Senna, care, în acea vreme, era un star, atât în karting, cât și în competițiile entry-level în Marea Britanie, a debutat în Formula 1 în 1984, iar de atunci, mulți au spus ca va fi cel mai bun pilot din lume.

  Venind după un sezon de Formula 3 foarte bun, cu un an în urmă(1983), Ayrton a debutat în Marele Circ cu echipa Toleman. Prima cursă din campionat avea să fie în țara natală, la Rio de Janeiro, pe circuitul Jacarepaguá . Însă, chiar dacă mulți s-au așteptat ca Senna să câștige primele sale puncte, mașina a avut probleme mecanice și a trebuit să fie retrasă. Însă Ayrton a reușit să termine pe locul 6 în următoarele două curse, în Africa de Sud și Belgia, acumulând primele sale puncte în competiția mondială.

  La Marele Premiu al Principatului Monaco, Senna avea să ducă totul la următorul nivel. După ce a plecat de pe locul 14, într-o cursă în care ploua torențial, Senna a terminat pe 2, după doar 31 din cele 78 de tururi programate.Tot în turul 31, cursa a fost oprită din cauza vremii și nu a mai fost reluată.

  Senna a fost pe podium, pentru a doua oară, la Brands Hatch (Anglia), unde a terminat pe locul 3. „Oamenii, obișnuiți cu succesul enorm al lui Senna, l-au aclamat mai mult pe el decât pe Niki Lauda”, a declarat un reporter local.

  Performanța mediocră a echipei nu l-a oprit pe Senna din încercarea de a mai lua un podium, în ultima cursă, la Estoril (Portugalia), acolo unde a terminat pe locul 3, în spatele lui Niki Lauda și Alain Prost. Toți trei la un loc aveau să aibă un total de 10 titluri.

  La sfârșitul sezonului, Ayrton Senna a semnat cu Lotus, o echipă cu care se lupta pentru titlu în acele vremuri, echipă cu care avea să obțină prima victorie în Formula 1 în aprilie 1985.

  • Sursa: Instituto Ayrton Senna
  • Photocredit: Reddit

   

   


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss