Latest Posts

În ciuda actualizărilor efectuate în Formula 1: Bate Aston Martin pasul pe loc?

Vizualizări: 9722

Efectul actualizărilor aduse de Aston Martin în Canada nu s-a concretizat până acum. În același timp, concurența se apropie cu pași uriași. Stagnare în dezvoltare?

Având în vedere rezultatele slabe din sezonul trecut, ar putea fi o problemă de lux pentru Aston Martin, dar rezultatele ultimelor trei Mari Premii au fost mai mult de cumpănă pentru echipă. În Canada, Fernando Alonso a reușit să urce pe podium, dar la Barcelona și Spielberg au fost la mare distanță de grupul din frunte. În același timp, concurența pare să fie din ce în ce mai aproape de echipa de la Silverstone. Ferrari, în special, a devenit din ce în ce mai bună de la actualizarea din Barcelona și face pași mari înapoi spre primele locuri în campionat.

Aston Martin

Departe de a fi competitiv la Spielberg: Aston Martin fără idee
Faptul că Red Bull a fost din nou de neînvins în weekendul de curse de la Spielberg, devenise deja evident în antrenamentele de vineri. Dar o altă performanță slabă a lui Sergio Perez în calificări, a deschis ușa măcar puțin mai mult, pentru un podium Aston Martin.

Cu toate acestea, echipa a fost departe de a lupta pentru podiumuri pe tot parcursul weekend-ului. În schimb, Ferrari și Lando Norris au cules firimiturile lăsate de Max Verstappen și Sergio Perez. După cursă, Aston Martin nu a putut oferi o explicație pentru o performanță mai slabă decât se așteptau.

“A fost o cursă destul de izolată”, a declarat Alonso, recunoscând: “Nu a fost nimic în neregulă cu monopostul. S-a simțit bine și echilibrul a fost corect, totuși ne-am zbătut tot weekendul. Și anul trecut Aston Martin a avut probleme aici, așa că trebuie să înțelegem ce se întâmplă. Să sperăm că nu vom repeta greșelile anul viitor. Haas a fost puternică în Austria anul trecut, la fel ca anul acesta. De acolo, poate că este ceva specific circuitului, dar trebuie să ajungem la partea esențială a problemei.”

Coechipierul său Lance Stroll a fost și el confuz după cursă. “Am pierdut cinci poziții în timpul Safety Car-ului. După aceea, totul a fost să ne luptăm pentru a reveni în frunte. Safety car-ul ne-a distrus cursa”, a spus canadianul. “De ce monopostul nostru a fost atât de slab nu știu, din păcate nu pot răspunde la asta”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Aston Martin

Actualizări: Va fi Aston Martin în curând doar a patra putere?
Aston Martin a călătorit la Montreal cu un pachet mare de actualizări în bagaje. Acesta ar trebui, în principal prin modificări la nivelul cotierelor laterale și al părții inferioare a caroseriei, să elimine singurul punct slab real al lui AMR23: viteza maximă pe liniile drepte. Dar echipa nu a avut prea mult timp la dispoziție pentru a înțelege noile elemente.

Prima sesiune de antrenamente a fost aproape inexistentă din cauza unei defecțiuni a camerelor de luat vederi de pe pistă, iar începând cu cea de-a treia sesiune de antrenamente libere, condițiile schimbătoare au făcut ca echipa de la Silverstone să nu poată aduna date fiabile despre noul pachet. La Marele Premiu precedent de la Barcelona, Fernando Alonso a respins performanța dezamăgitoare ca pe un foc de paie și s-a simțit deocamdată îndreptățit după locul doi obținut în Canada, dar la Spielberg a fost un alt pas înapoi pentru Aston Martin. Calcă echipa pe loc cu dezvoltarea sa?

Un lucru este cert: Aston Martin nu-și poate permite în acest moment o stagnare a performanțelor, deoarece concurența este deja în așteptare. Ferrari pare să-și înțeleagă din ce în ce mai bine actualizarea de la Barcelona și chiar a fost desemnată cea mai rapidă mașină de către Dr. Helmut Marko în Canada – în spatele celui mai rapid pilot, Max Verstappen. Scuderia, sau mai degrabă SF-23, a avut o performanță bună și la Spielberg și pare să fi rezolvat eterna problemă a uzurii pneurilor.

Mercedes, de asemenea, nu a finalizat încă planul de modernizare după schimbarea conceptului și va începe cu mai multe piese noi la cursa de casă de la Silverstone. Nu în ultimul rând, un concurent nou s-a alăturat luptei la Spielberg. McLaren, în persoana lui Lando Norris, cu un MCL60 complet reînnoit, a reușit să termine în fața ambilor piloți Aston Martin – și relativ necontestat. De asemenea, echipa din Woking intenționează să urmeze cu mai multe piese la Silverstone.

“Pur și simplu nu am fost suficient de rapizi pentru a ataca McLaren”, a precizat Alonso. “Cel puțin am fost un pic mai rapizi decât Mercedes, ceea ce a însemnat că am putut păstra locul șase. Dar nu am fost atât de competitivi în acest weekend pe cât am fi vrut să fim. Trebuie să analizăm cum s-ar fi putut întâmpla acest lucru.

Aston Martin

Aston Martin: Limitarea daunelor la masa verde
Cu toate acestea, Aston Martin a reușit să limiteze puțin daunele. După cursă, FIA a anunțat că Aston Martin va contesta rezultatul din motive necunoscute la momentul respectiv. Binecunoscuta problemă a Red Bull Ring cu limitele pistei i-a ținut ocupați pe comisari pe tot parcursul weekend-ului, dar toate infracțiunile nu au putut fi sancționate sau urmărite.

Aston Martin a văzut în această situație o șansă de a recupera câteva locuri la masa verde – cu succes. Penalizările de timp ulterioare pentru Carlos Sainz, Lewis Hamilton și Pierre Gasly, printre alții, l-au urcat pe Fernando Alonso pe locul cinci și pe Lance Stroll pe locul nouă. Ca urmare, echipa și-a asigurat trei puncte suplimentare, dar rămâne pe locul trei în Campionatul Constructorilor, în spatele celor de la Mercedes.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Aston Martin
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss