More

  Latest Posts

  Accident la Raliul Maramureșului. PS5, PS6 și PS9 anulate. (Live Video 12:30)

  Echipajul Bogdan Marișca/Sebastian Itu a fost implicat într-un accident la Raliul Maramureșului, ieșind în decor în timpul probei speciale cu numărul 5, Copalnic.

  Ambii sportivi sunt în afara oricărui pericol, dar copilotul a fost transportat la UPU Baia Mare pentru mai multe investigații, fiind conștient și cooperant. Conducerea cursei a decis anularea PS5, dar totodată și PS6. Mașina de concurs pilotată de multiplul campion național Bogdan Marișca, un model Ford Fiesta R5, s-a izbit de un copac, fiind avariată în special în partea dreaptă. A fost activat butonul SOS, pilotul a ieșit singur din mașină și, imediat, din start a plecat spre locul accidentului o ambulanță de la Serviciu de Ambulanță Județean cu medic de la Comisia Medicală FRAS.

  Copilotul era cooperant și conștient, însă, conform protocolului, s-a decis intervenția descarcerării pentru extragerea lui din mașina de concurs pentru a evita anumite leziuni care nu erau vizibile. A fost transportat spre UPU Baia Mare cu ambulanța de la SAJ. La unitatea medicală a fost diagnosticat cu un traumatism cranio cerebral ușor și un hematom la cotul drept. Cooperant și conștient, acesta este în afara oricărui pericol, dar se află sub investigații. Pilotul Bogdan Marișca este alături de el la spital, acesta neavând nevoie de nicio intervenție medicală.

  Marișca și Itu formează cel mai longeviv echipaj din Campionatul Național de Raliuri, cei doi făcând echipă în mașina de concurs încă din 1997. În momentul accidentului, aceștia se aflau pe locul 3 în topul general de la Raliul Maramureșului. Ca urmare a accidentului, proba specială cu numărul 5 a fost anulată, iar din motive de securitate s-a luat o decizie asemănătoare și pentru a șasea probă.

  Maramureșului

  Proba specială cu numărul 9, Power-Stage-ul Mara, ultima a Raliului Maramureșului 2022, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Ninsoarea continuă și stratul de zăpadă fac imposibil de parcurs traseul de concurs.

  Ziua decisivă a început cu proba specială 8 – Codrul Butesii, desfășurată pe ploaie, acolo unde bulgarul Ignat Isaev (Skoda Fabia R5) s-a impus cu un avantaj de 17.3 secunde în fața lui Simone Tempestini (Porsche 977). Pe 3 s-a clasat Norbert Maior (Peugeot 208 R2), la 1:01.3 în urma câștigătorului. Runda trebuia să se încheie cu Power-Stage-ul de 21,4 kilometri, însă zăpada care a căzut în Pasul Gutâi, temperatura de 0 grade și ninsoarea continuă au făcut traseul impracticabil. Totodată, etapa de legătura spre proba specială era blocată din cauza stratului gros de zăpadă.

  Astfel, conform deciziei conducerii cursei, Raliul Maramureșului se încheie cu rezultatele finale de după proba specială cu numărul 8, care va fi considerată și Power-Stage. Astfel, victoria în Raliul Maramureșului i-a revenit bulgarului Ignat Isaev, care însă nu va puncta în clasamentul național deoarece a concurat cu licență one event. Punctele îi vor reveni lui Simone Tempestini, al doilea clasat, la 9,7 secunde, în timp ce podiumul raliului este completat de Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), aflat la 3 minute și 7,8 secunde de bulgar.

  Raliul Maramureșului 2022 | Premiere Powerstage Live Video 12:30:

  https://youtu.be/fDPX7J5n5xM

  • Mai multe știri despre Campionatul Național de Raliuri găsiți AICI

  Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)

  Photocredit: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss