GP24 Media

LATEST POSTS

Accident la Raliul Maramureșului. PS5, PS6 și PS9 anulate. (Live Video 12:30)

Maramureșului
Vizualizări: 21192

Echipajul Bogdan Marișca/Sebastian Itu a fost implicat într-un accident la Raliul Maramureșului, ieșind în decor în timpul probei speciale cu numărul 5, Copalnic.

Ambii sportivi sunt în afara oricărui pericol, dar copilotul a fost transportat la UPU Baia Mare pentru mai multe investigații, fiind conștient și cooperant. Conducerea cursei a decis anularea PS5, dar totodată și PS6. Mașina de concurs pilotată de multiplul campion național Bogdan Marișca, un model Ford Fiesta R5, s-a izbit de un copac, fiind avariată în special în partea dreaptă. A fost activat butonul SOS, pilotul a ieșit singur din mașină și, imediat, din start a plecat spre locul accidentului o ambulanță de la Serviciu de Ambulanță Județean cu medic de la Comisia Medicală FRAS.

Copilotul era cooperant și conștient, însă, conform protocolului, s-a decis intervenția descarcerării pentru extragerea lui din mașina de concurs pentru a evita anumite leziuni care nu erau vizibile. A fost transportat spre UPU Baia Mare cu ambulanța de la SAJ. La unitatea medicală a fost diagnosticat cu un traumatism cranio cerebral ușor și un hematom la cotul drept. Cooperant și conștient, acesta este în afara oricărui pericol, dar se află sub investigații. Pilotul Bogdan Marișca este alături de el la spital, acesta neavând nevoie de nicio intervenție medicală.

Marișca și Itu formează cel mai longeviv echipaj din Campionatul Național de Raliuri, cei doi făcând echipă în mașina de concurs încă din 1997. În momentul accidentului, aceștia se aflau pe locul 3 în topul general de la Raliul Maramureșului. Ca urmare a accidentului, proba specială cu numărul 5 a fost anulată, iar din motive de securitate s-a luat o decizie asemănătoare și pentru a șasea probă.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Maramureșului

Proba specială cu numărul 9, Power-Stage-ul Mara, ultima a Raliului Maramureșului 2022, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Ninsoarea continuă și stratul de zăpadă fac imposibil de parcurs traseul de concurs.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Ziua decisivă a început cu proba specială 8 – Codrul Butesii, desfășurată pe ploaie, acolo unde bulgarul Ignat Isaev (Skoda Fabia R5) s-a impus cu un avantaj de 17.3 secunde în fața lui Simone Tempestini (Porsche 977). Pe 3 s-a clasat Norbert Maior (Peugeot 208 R2), la 1:01.3 în urma câștigătorului. Runda trebuia să se încheie cu Power-Stage-ul de 21,4 kilometri, însă zăpada care a căzut în Pasul Gutâi, temperatura de 0 grade și ninsoarea continuă au făcut traseul impracticabil. Totodată, etapa de legătura spre proba specială era blocată din cauza stratului gros de zăpadă.

Astfel, conform deciziei conducerii cursei, Raliul Maramureșului se încheie cu rezultatele finale de după proba specială cu numărul 8, care va fi considerată și Power-Stage. Astfel, victoria în Raliul Maramureșului i-a revenit bulgarului Ignat Isaev, care însă nu va puncta în clasamentul național deoarece a concurat cu licență one event. Punctele îi vor reveni lui Simone Tempestini, al doilea clasat, la 9,7 secunde, în timp ce podiumul raliului este completat de Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), aflat la 3 minute și 7,8 secunde de bulgar.

Raliul Maramureșului 2022 | Premiere Powerstage Live Video 12:30:

https://youtu.be/fDPX7J5n5xM

  • Mai multe știri despre Campionatul Național de Raliuri găsiți AICI
Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Photocredit: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES