Latest Posts

Abu Dhabi FP3: Russell câștigă ultima sesiune de antrenamente, Verstappen se luptă cu monopostul

Vizualizări: 13216

FP3- Russell a stabilit cel mai bun timp. Max Verstappen se luptă din nou cu RB19. Campionul mondial se află la peste șapte zecimi în urmă..

Cel mai bun timp din a treia sesiune de antrenamente libere pentru GP Abu Dhabi îi aparține lui George Russell. Pilotul echipei Mercedes a parcurs circuitul de 5,281 kilometri în 1:24,318 minute. Cu toate acestea, practica generală de calificare de pe circuitul Yas Marina are o importanță limitată: calificările de astăzi au loc la ora locală 18:00 (16:00 Ora României), după apusul soarelui, la temperaturi semnificativ mai scăzute.

Deoarece în prima sesiune de antrenamente libere de vineri au fost folosiți în total 10 piloți tineri, iar cea de-a doua sesiune de antrenamente libere a fost întreruptă pentru o perioadă lungă de timp din cauza a două faze roșii, spectatorii au avut parte de ceva mai multă acțiune decât de obicei în ultima sesiune de antrenamente. Mulți piloți au recuperat cursele lungi de vineri seara.

FP3

Rezultatul: Ca de obicei, piloții s-au antrenat pe pneuri soft pentru calificări. Russell a fost cu puțin sub o zecime de secundă mai rapid decât Lando Norris în McLaren. Russell a recuperat cea mai mare parte a timpului în sectorul final. Oscar Piastri a fost la patru zecimi în urma lui, pe locul 3. Alexander Albon a fost surprinzător de puternic pe locul patru.

Charles Leclerc a terminat pe locul cinci, în fața lui Max Verstappen. Campionul mondial se afla deja la peste șapte zecimi de secundă în urmă și, ca și în ziua precedentă, s-a luptat cu RB19-ul său săritor. Esteban Ocon, Logan Sargeant, Yuki Tsunoda și Zhou Guanyu au completat top 10, iar Nico Hülkenberg a terminat pe locul 17.

Incidentele: Sesiunea a fost remarcabil de liniștită. Doar în ultimele minute a fost puțin agitată. Nico Hülkenberg a judecat greșit punctul de frânare pentru primul viraj. După accidentul suferit în același loc în ziua precedentă, a luat-o mai ușor și a trecut direct prin zona de derapaj. “Erau frânele reci sau ce se întâmpla?”, a întrebat Hülkenberg.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

La scurt timp după aceea, a apărut pe monitor galben în sectorul 9. Cu toate acestea, centrul internațional de control al televiziunii nu a arătat motivul pentru care comisarii au fluturat galben pentru câteva momente.

FP3

Williams- Candidatul surpriză?

Cea mai mare surpriză din a treia sesiune de antrenamente libere a fost probabil Williams. Alexander Albon a terminat sesiunea în P4, iar Logan Sargeant în P8. Acest lucru i-a plasat pe ambii Williams în fața celui mai rapid AlphaTauri (Yuki Tsunoda, P9).

Echipa din Grove pare să aibă, de asemenea, o șansă bună în lupta pentru P7 în Campionatul Constructorilor. AlphaTauri se află în prezent la șapte puncte în spatele ei, pe P8. Cu toate acestea, ca întotdeauna, rezultatele din FP3 trebuie tratate cu prudență. Condițiile vor fi probabil mult mai reci în calificări.

FP3

Unde a dispărut ritmul Red Bull?

Max Verstappen a terminat sesiunea doar în P6. A fost cu șapte zecimi mai slab decât George Russell. Sergio Perez a terminat chiar și în afara top 10, în P11. Verstappen s-a plâns în timpul sesiunii de probleme similare cu cele de ieri. RB19 ricoșa din nou. Un lucru este cert: este puțin probabil ca pole position-ul din Abu Dhabi să fie o concluzie sigură pentru Verstappen. El a recunoscut deja ieri că nu se aștepta să fie “atât de departe”.

McLaren, în plină luptă pentru pole position

McLaren pare să aibă un cuvânt de spus în lupta pentru pole. Lando Norris a fost la mai puțin de o zecime de secundă în spatele lui George Russell. Oscar Piastri s-a aliniat direct în spatele său pe P3. În medie, McLaren a fost cel mai departe dintre toate echipele. Norris a ocupat și ieri locul al doilea și a fost optimist în ceea ce privește restul weekend-ului. “Ne aflăm într-o poziție bună”.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss