Latest Posts

ABC-ul F1 – Litera D

Vizualizări: 30566

ABC-ul F1: explicațiile celor mai folosiți termeni din Formula1 care încep cu litera D.

DRAG

  • Rezistența la înaintare exercitată asupra monopostului, rezultată din frecarea cu particulele de aer.

DRS – Drag Reduction System

  • Clapeta mobilă atașată pe aripa spate. DRS-ul se acționează la buton de către pilot. Când sistemul este acționat, clapeta se deschide și permite fluxului mare de aer să treacă. Astfel DRAG-ul este redus iar viteza monopostului crește.

YouTube video

DRS ZONE

  • Zona în care se poate acționa sistemul DRS. Aceste zone sunt stabilite de către FIA. Pentru a beneficia de sistemul DRS activ, pilotul trebuie să fie în zona DRS și la mai puțin de 1 secundă în urma monopostului urmarit.

ABC-UL F1

DOWNFORCE

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Forța de apăsare asupra monopostului la sol. Această forță de apăsare este generată de fluxul de aer care interacționează cu suprafața monopostului, împingând monopostul către asfalt.

DEGRADATION

  • Degradare. Termen folosit cel mai des pentru a descrie starea de degradare a pneurilor.

DELAMINATION

  • Termen folosit în limbajul F1 pt a descrie o stare de degradare a pneurilor. “Delamination of tyre”: sfâșierea de straturi de cauciuc de pe suprafața unui pneu.

ABC-UL F1

DIFFUSER

  • Element aerodinamic al monopostului. Principalul rol al difuzorului este acela de a accelera fluxul de aer de sub podeaua mașinii. Astfel se creează o zonă de joasă presiune și crește DOWNFORCE-ul.

ABC-UL F1

DIRTY SIDE

  • Acest termen este folosit pentru a descrie secțiunea “murdară” a circuitului. Secțiunile “murdare” sunt cele laterale pe care se adună bucăți de cauciuc, praf, criblură, etc.

ABC-UL F1

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: GP24.ro / Cosmin Blejan
Photocredit: F1.com / Motorsport.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24.ro / Cosmin Blejan

Latest Posts

Don't Miss