Latest Posts

ABC-ul F1 – Litera A

Vizualizări: 32596

F1 este într-o continuă dezvoltare și auzim/citim termeni tot mai des folosiți de presa de specialitate și de comentatorii televiziunilor.

Venim în ajutorul fanilor F1 cu explicațiile celor mai folosiți termeni din domeniu, în ordine alfabetică.

Începem seria de articole “ABC-ul F1” explicând termenii care încep cu litera A:

APEX

  • punctul din interiorul unui viraj, situat pe traiectoria ideală a unui monopost.

F1

AIRBOX (AIR INTAKE)

  • deschizătura din caroseria monopostului, situată exact deasupra capului pilotului. Scopul sistemului este de a colecta aer din exterior si a-l canaliza către motor.

F1

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

AERODINAMICA F1

  • studiul mișcării unui monopost prin fluxul de aer. Inginerii în aerodinamica ai echipelor, prin dezvoltarea de sisteme aero, încearcă să găsească cel mai bun echilibru între viteză si apăsarea la sol.

AQUAPLANING (ACVAPLANARE)

  • apa acumulată pe suprafața pistei se interpune între anvelope și asfalt și se produce o alunecare necontrolată a monopostului.

AERO SET-UP

  • elemente aerodinamice ale monopostului care sunt ajustate în funcție de necesități: aripa față, aripa spate, bargeboards, etc.

APEL

  • acțiune a echipei către FIA prin care se încearcă disculparea pilotului în cazul în care Federația Internațională de Automobilism l-a sancționat/penalizat.

ADR (ACCIDENT DATA RECORDER)

  • este black box-ul (cutia neagră) a monoposturilor din F1. Sistemul este compus din senzori si accelerometre. Scopul acestui black box este acela de a aduna date in cazul unui accident. Astfel echipele și FIA pot afla cauzele care au dus la producerea evenimentului.
Sursa: GP24.ro / Cosmin Blejan
Photocredit: f1.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24.ro / Cosmin Blejan

Latest Posts

Don't Miss