Latest Posts

Abandonul lui Leclerc cauzat de defecțiuni la turbo și MGU-H.

Vizualizări: 22219

Scuderia Ferrari a ajuns la concluzia că abandonul lui Charles Leclerc din Marele Premiu al Spaniei de Formula 1 a fost provocat de o defecțiune a turbo și MGU-H.

Charles Leclerc părea că va obține o victorie confortabilă în GP-ul Spaniei, când mașina sa a pierdut brusc puterea în turul 27, când era liderul cursei. Scuderia Ferrari nu a avut niciun răspuns imediat cu privire la ce a mers prost cu unitatea de propulsie duminică seara și a dorit să aștepte o analiză adecvată la fabrica sa din Maranello. După ce a expediat unitatea de propulsie stricată înapoi peste noapte, s-a apucat de lucru luni pentru a dezasambla componentele și a afla ce s-a întâmplat.

Leclerc

A descoperit că atât turbo-ul, cât și MGU-H au fost lăsate deteriorate ireparabil – ceea ce îl va obliga pe Leclerc să ia componente de schimb de la următoarea cursă de la Monaco. O declarație din partea Scuderiei Ferrari a spus: „După ce am examinat PU-ul de pe mașina lui Charles Leclerc, am constatat că turbo și MGU-H sunt deteriorate și nu pot fi reparate. Cu toate acestea, după ce am analizat pe deplin defecțiunea și cauza acesteia, suntem convinși că nu s-a produs din cauza unui defect de proiectare sau a unei probleme de fiabilitate a acestor două componente sau a altor elemente ale PU”.

Declarația Scuderiei Ferrari sugerează că problema a fost, prin urmare, una singulară, cauzată fie de circumstanțe externe, fie prin modul în care au fost utilizate. Unitatea de propulsie pe care Charles Leclerc a folosit-o în Spania a fost a doua din acest sezon, astfel că pentru Monaco Scuderia Ferrari va trebui să decidă dacă se întoarce la componentele folosite la începutul campaniei sau ia unele noi.

Leclerc

Regulile F1 limitează piloții la utilizarea a doar trei MGU-H și turbine pentru întregul sezon, astfel că pierderea acestor componente atât de devreme în viața lor deschide posibilitatea unei potențiale scăderi pe grilă mai târziu în cursul anului dacă ia un al patrulea set. Scuderia Ferrari a explicat, după abandonul lui Charles Leclerc în Spania, că nu a existat niciun avertisment cu privire la vreo problemă cu unitatea de propulsie în timpul cursei.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Directorul echipei, Mattia Binotto, a declarat: „A fost o problemă bruscă. Cred că am aflat-o mai întâi de la Charles Leclerc, mai întâi mergând la radio, iar apoi de la ingineri care s-au uitat la date. Așa că a fost foarte bruscă”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss