More

  Latest Posts

  A șasea etapă a Raliului Dakar din 2021 a fost scurtată și întârziată

  Organizatorii Raliului Dakar au ales să scurteze a șasea etapă a evenimentului din 2021 cu 100 de kilometri (62,13 mile) și au întârziat startul cu 90 de minute.

  Potrivit unei declarații a oficialilor, decizia a fost luată din cauza unui „număr semnificativ” de concurenți care au întâmpinat dificultăți în etapa a cincea de ieri.

  Carlos Sainz a fost printre concurenții care s-au chinuit în timpul probei de 456 de kilometri dintre Riyadh și Al Qaisumah, legenda Campionatului Mondial de Raliuri asemănând traseul de până acum cu o „gimcană mai degrabă decât cu un raliu”.

  Etapa Al Qaisumah-Ha’il va fi acum scurtată de la 448 la 348 de kilometri.

  „Din cauza dificultăților întâmpinate la finalizarea Etapei 5, de un număr semnificativ de concurenți, s-a luat decizia de a întârzia plecarea participanților și a echipajelor din bivacul din Al Qaisumah cu 1 oră și 30 de minute”, s-a menționat într-o declarație.

  „Traseul special din etapa 6 a fost, prin urmare, scurtat cu 100 de kilometri pentru a face programul mai puțin dur. Cu toate acestea, concurenții vor trebui să abordeze în continuare nisip și dune. Deși abilitățile de navigație vor juca din nou un rol decisiv în rezultatul acestui special, capacitățile fizice ale piloților și copiloților vor fi, de asemenea, testate în mod sever, cerându-le un efort considerabil. După aceea, vor merita pe deplin ziua de odihnă care va avea loc la Ha’il”.

  Kevin Benavides conduce în prezent categoria Bikes, în timp ce Stephane Peterhansel are un avans de șase minute față de Nasser Al-Attiyah, în lupta pentru onorurile Cars.

  Pilotul Toyota, Giniel De Villiers, a câștigat cea de-a cincea etapă de joi din Dakar 2021, obținând cea de-a 17-a victorie de etapa în cadrul evenimentului.

  Peterhansel a revenit pe locul al treilea după ce a ajuns pe poziția a cincea la un moment dat în etapa cinci, în X-raid Mini, francezul urmărindu-l pe pilotul de la Century, Brian Baragwanath.

  Peterhansel l-a învins pe Al-Attiyah în etapă pentru a-și extinde conducerea generală a raliului, în timp ce Sainz rămâne al treilea la general, după ce a terminat pe locul nouă în etapa de miercuri.

  Sursa: Dakar Rally
  Photocredit: Dakar Rally

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Dakar Rally

  Latest Posts

  Don't Miss